Auksu arba grynaisiais. Iranas diktuoja sąlygas Rusijos Federacijai  (1)

Anot analitikų, 25 % Rusijos Federacijai tiektų „šahedų“ buvo sugadinti, daugelis pasirodė neveikiantys.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Derybų metu Teheranas įpareigojo pristatyti „Shahed-131“, nors Kremlius pirmenybę teikė didesniam „Shahed-136“.

Akivaizdu, kad Rusijos Federacija nepatenkinta Irano tiekiamų atakos bepiločių orlaivių „Shahed-131/136“ kokybe. Tačiau vis tiek ji tikriausiai nori išlaikyti strateginę gynybos partnerystę su Teheranu ilgalaikėje perspektyvoje. Tai pranešė Karo studijų institutas (ISW).

Iš bepiločių orlaivių gamyklos Tatarstane nutekinti ir „The Washington Post“ paskelbti dokumentai rodo, kad Iranas bepiločius orlaivius Rusijai tiekė daugiausia savo, o ne Kremliui palankiomis sąlygomis.

Dokumentuose nurodoma, kad derybų metu Iranas privertė Rusijos Federaciją priimti mažesnio pajėgumo dronus „Shahed-131“, nors Kremlius pirmenybę teikė didesniems „Shahed-136“.

„The Washington Post“ duomenimis, 25 % Irano tiekiamų bepiločių orlaivių buvo sugadinti, daugelis jų neveikia. Tačiau Rusijos Federacija ir toliau laikėsi Irano partnerystės kitose strateginėse iniciatyvose, įskaitant reklamuoti Irano ginklus forume „Armija-2023“.

 

Pažymima, kad Iranas tikisi gauti daugiau nei 1 milijardą dolerių už pagalbą statant dronų gamybos gamyklą Tatarstane. Tuo pačiu metu Teheranas reikalavo gauti mokėjimą doleriais arba auksu dėl rublio nestabilumo.

Rusija už dronų technologijas Iranui jau sumokėjo beveik 900 mln. USD. Didžiosios Britanijos žvalgybos duomenimis, nuo liepos 19 dienos Iranas už pristatytus dronus reikalauja iš Rusijos Federacijos sumokėti grynaisiais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(15)
(2)
(13)

Komentarai (1)