Varšuva dreba nuo tankų ir lėktuvų. Juda tūkstančiai kareivių. Skelbiami monstriniai vaizdai (Foto, Video)  (2)

Parade dalyvavo apie 2000 Lenkijos kariškių, apie 200 karinės technikos vienetų ir beveik 100 lėktuvų.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-08-15 Varšuva dreba nuo tankų ir lėktuvų. Juda tūkstančiai kareivių. Skelbiami monstriniai vaizdai (Foto, Video)  (2)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Antradienį, rugpjūčio 15 d., Lenkijoje, minint Lenkijos ginkluotųjų pajėgų dieną, įvyko pirmasis karinis paradas nuo 2019 m. Apie tai rašo lenkų portalas „rmf24“.

Pranešama, kad parade dalyvavo apie 2000 kariškių ir apie 200 karinės technikos vienetų bei beveik šimtas orlaivių. Įvairių modifikacijų šarvuotieji transporteriai „Rosomak“, savaeigiai minosvaidžiai „Rak“, haubicos „Krab“ ir K9, raketų paleidimo įrenginiai HIMARS, tankai „Leopard“, K2 ir „Abrams“, oro gynybos sistemos „Patriot“, naikintuvai F-16, FA-50, F-35 ir kt.

„Tai kažkas nuostabaus – tai patirti gyvai“, – žurnalistams sakė į paradą iš Vakarų Pomeranijos vaivadijos atvykę liudininkai.

 

Lenkijos prezidentas Andrzejus Duda pasakė kalbą, kurioje pabrėžė kariuomenės modernizavimo svarbą.

 

„Mes darome išvadas iš karo prie mūsų rytinės sienos. Modernizuojame ginkluotųjų pajėgų vadovavimo sistemą“, – sakė prezidentas.

Andrzejus Duda taip pat priminė, kad rugpjūčio 15-ąją Lenkija švenčia 1920 metais iškovotą pergalę prieš Sovietų Rusiją. Pasak jo, šis įvykis buvo labai svarbus visai Europai, nes sustabdė komunistinės revoliucijos plitimą į Vakarus.

 

„Lenkijos kariai pakeitė istorijos eigą, jie apgynė visą Europą“, – apibendrino Duda.

Karinis paradas Lenkijoje tapo didžiausiu per pastaruosius dešimtmečius. Ekspertai mano, kad Lenkija demonstruoja raumenis prieš Rusiją ir Baltarusiją.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(19)
(0)
(19)

Komentarai (2)