Totalus fiasko. Skelbiama, kas fronte nutiko supertankui T-14 „Armata“  (1)

Nuo 2023 metų pradžios Rusijos Federacija ne kartą tvirtino tariamą „Armata“ panaudojimą kare prieš Ukrainą. Nuo tada nebuvo gauta vizualaus teiginių patvirtinimo ir tikriausiai niekada nebus.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-08-24 Totalus fiasko. Skelbiama, kas fronte nutiko supertankui T-14 „Armata“  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos tankas T-14 „Armata“ bus tobulinamas remiantis naudojimo patirtimi kare prieš Ukrainą. Tai praneša TASS.

Rusijos leidinio šaltiniai teigia, kad tankas neva ne kartą buvo naudojamas kovos zonoje, tačiau dabar jis buvo išimtas iš kovų zonos tobulinti remiantis kovinių operacijų vykdymo patirtimi.

Tankas „Armata“ buvo kelis kartus panaudotas kovos zonoje Ukrainoje. Remiantis jo panaudojimo specialiojoje operacijoje rezultatais, transporto priemonė dabar tobulinama“, – sakė neįvardytas šaltinis.

Propagandistai taip pat rašo, kad T-14 naudojimo tikslas buvo išbandyti ir stebėti, kaip mašina veikia realiomis kovos sąlygomis. Tačiau įrodymų apie „Armata“ naudojimą mūšio lauke nebuvo.

Teigiama, kad tanką T-14 naudojo „Pietų“ vadovybės kariai. Nuo 2023 metų pradžios Rusijos Federacija nuolat skelbė apie tariamą naujausių tankų perdavimą karui prieš Ukrainą. Vaizdo įrašai buvo užfiksuoti iš Rusijos poligonų, tačiau Ukrainos teritorijoje jie niekada nebuvo pastebėti.

 

T-14 buvo pristatytas dar 2015 m., tačiau nuo to laiko mašina nebuvo pradėta gaminti. Bandymus planuojama baigti iki 2023 metų pabaigos, tačiau ši data ne kartą buvo nukelta.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(25)
(6)
(19)

Komentarai (1)