Sudaužyti „Leopard 2“ tankai. „Forbes“ skelbia, kiek jų prarado Ukraina  ()

Tokiame kare nuostoliai yra neišvengiami - būtų naivu tikėtis, kad visi Ukrainos gauti vakarietiški tankai sulauks karo pabaigos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vokiški tankai gelbsti Ukrainos karių gyvybes. Ukraina iš partnerių gavo nemažai „Leopard 2“ tankų, į mūšį jie stojo prieš 13 savaičių – nuo ​​2023 metų birželio. Nuo birželio iki rugpjūčio rusams pavyko sunaikinti tik penkis tokius tankus, bet jų ekipažams pavyko pabėgti, rašo „Forbes“.

Be penkių visiškai sunaikintų tankų, apgadinta dar dešimt, bet jie gali būti sutaisyti. Nukentėję „Leopard 2“ siunčiami į remonto dirbtuves Lenkijoje ar Vokietijoje, yra suremontuojami ir vėl iškeliauja į frontą. 

Iš viso Ukrainos ginkluotosios pajėgos iš partnerių turėjo gauti 105 dviejų skirtingų modelių „Leopard 2“, paaiškinama leidinyje:

  • „Strv 122“ - 10 vnt;
  • „Leopard 2A6“ - 21 vnt;
  • „Leopard 2A4“ - 74 vnt.

Į fronto liniją atkeliavo visa žadėta technika, išskyrus 14 „Leopard 2A4“ vienetų. 13 kovos savaičių praradimai pagal modelius pasiskirstė taip:

  • „Leopard 2A6“- 3 vnt.
  • „Leopard 2A4“ - 2 vnt.

 

Nors prarasti 5 tankai, visi jų įgulų nariai išsigelbėjo.

„Forbes“ cituoja Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kovotoją Oleksandrą Solonką, kuris papasakojo, ką gynybos pajėgos turi įveikti, kad šalies pietuose pažengtų į priekį. Pasak jo, vakarietiška technika yra labai svarbi.

„Ji gelbsti gyvybes. Kalbėjomės su kariu, kuris būdamas „Bradley“ du kartus išgyveno tiesioginį apšaudymą. Net beviltiškiausiai sudaužyta technika ištraukiama ir išvežama taisyti. Geležies gabalą, nors ir brangų, galima pakeisti, o žmogaus gyvybės neįmanoma atgauti“, – sakė jis.

(91)
(3)
(88)

Komentarai ()