Mirtinai pavojinga žinia. Rusijoje euforija. Ką padarė su „Kinžal“  ()

„Kinžal“ yra sunki raketa, kuri labai priklauso nuo nešančiojo lėktuvo greičio ir galimybių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos žiniasklaida paskelbė apie hipergarsinės raketos „Kinžal“ integravimą į naikintuvą-bombonešį Su-34. Tai pranešė „Defense Express“.

Rusijos Federacijos oro ir kosmoso pajėgos tariamai integravo raketą „Kinžal“ į Su-34. RosZMI pranešė apie amunicijos paleidimą iš naikintuvo-bombonešio. Įgulai už raketos paleidimą jau įteikti valstybiniai apdovanojimai. Leidinys pažymi, kad jei toks faktas tikrai įvyko, kelia nerimą. Nes teoriškai tai išplečia Rusijos Federacijos galimybes raketų smūgiuose Ukrainai.

Tačiau jei analizuotume Su-34 galimybes ir raketos „Kinžal“ charakteristikas, Rusijos Federacijos pareiškimas gali pasirodyti propaganda. „Kinžal“ vežėjas turi išvystyti didelį paleidimo greitį.

Leidinys rašo, kad MiG-31 raketų nešimui pasirinktas būtent dėl ​​didelio greičio. Lėktuvas gali įsibėgėti iki 3000 km/val., o jo kovinė apkrova – 9 tonos. Tačiau norint paleisti raketą, būtina pašalinti radaro stotį ir visą „papildomą“ borto įrangą. Visa tai buvo padaryta tam, kad lėktuvas galėtų pakelti tik vieną „Kinžal“ raketą.

 

 

Su-34 net teoriškai negali tapti raketų vežėju. Maksimalus jo greitis – 1900 km/val., o naudingoji apkrova – 8 tonos, tačiau pilno degalų papildymo sąlygomis šis skaičius nukrenta iki 4 tonų. Todėl Su-34 teoriškai negali pakelti aerobalistinės amunicijos.

Tad kaip yra iš tikro? Pamatysime artimiausiu metu. 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(17)
(7)
(10)

Komentarai ()