Pabėgo FSO kinologas. Beprotiškas slaptumas. „Niekas nežino, kur yra Putinas...“ (Video)  ()

Vitalijus Bryžatijus dirbo FSO kinologu, saugojo Rusijos prezidento vasarnamį aneksuotame Kryme, o prasidėjus karui Ukrainoje su šeima pabėgo į Ekvadorą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Buvęs Federalinės apsaugos tarnybos (FSO) darbuotojas Vitalijus Bryžatijus, saugojęs Vladimiro Putino vasarnamį aneksuotame Kryme, davė atvirą interviu apie tai, kaip jis dirbo su Rusijos prezidentu. Paaiškėjus, kad bus išsiųstas į karą Ukrainoje, pabėgo į Ekvadorą. Bryžatijus pavadino Putiną nusikaltėliu ir sako, kad yra prieš Rusijos Federacijos pradėtą ​​karą. Interviu transliavo televizijos kanalas „Дождь“.

Vitalijus Bryžatijus kilęs iš Kamčiatkos, o jo žmona – iš Krymo. Susituokę jie persikėlė į aneksuotą Krymą, kur jis iš pradžių įsidarbino riaušių policijoje kinologu, o vėliau FSO kinologu.

Jis saugojo Putino vasarnamį Olivos kaime pietinėje Krymo pakrantėje. Šalia Rusijos Federacijos prezidento vasarnamio yra buvusio Rusijos prezidento Dmitrijaus Medvedevo ir FSB vadovo Aleksandro Bortnikovo vilos.

Pasak Bryžatijaus, „kotedžų“ teritorijos užima didžiulę teritoriją, kurioje yra visko: nuo treniruoklių centrų iki arbatinių. Taip pat yra sraigtasparnių nusileidimo aikštelės, patikros punktai ir privatūs paplūdimiai. Nuo vandens Putino ir jo pavaldinių rezidenciją saugo narai (beje, jie buvo įsikūrę tame pačiame name su kinologais), o vasarnamio teritorijoje – trijų metrų tvoros su kameromis. Vitalijus pažymi, kad po Krymo aneksijos vietos gyventojai neturi prieigos prie jūros, ji visiškai užblokuota.

Putinas nepasitiki niekuo, net savo asmens sargybiniais, kurie gali tiksliai nežinoti, kur yra Rusijos prezidentas.

„Žmonėms papasakoma: „jis ilsisi šiame vasarnamyje“, visi laksto aplink ir saugo, bet jis gali būti kur nors kitur“, – sako buvęs Rusijos prezidento asmens sargybinis.

„Vilos veikia nuolat. Žmonės dirba, maistas atnešamas, jei atvažiuoja šeimininkas ar svečias. Jei maistas sugenda, išmeta ir atneša naują“, – pasakoja Vitalijus.

 

Anot jo, Putino kelionių į Krymą metu apie jo atvykimą iš karto pranešama dviejuose oro uostuose – Sevastopolio ir Simferopolio, atstumas tarp jų – daugiau nei 100 kilometrų. Tačiau tuo pat metu Putinas gali atvykti jūra arba sraigtasparniu. Niekas tiksliai nežino.

Kotedžų teritorijose visiems FSO darbuotojams draudžiama naudotis išmaniaisiais telefonais. Tačiau tuo pačiu metu visas bendravimas vyksta „WhatsApp“. O pasus ir telefonus paima iš visų civilių, kurie patenka į rezidencijų teritoriją. Todėl visas nuotraukas, kurios patenka į internetą, darė FSO darbuotojai, pastebi Vitalijus.

Koks buvo Vitalijaus Bryžatijaus darbas

Vietinė apsaugos tarnyba ir pats Vitalijus, kaip kinologas, apžiūrėjo teritoriją, ar nėra sprogmenų. Ir dar tikrino dovanas, kurias, kaip pats sako, Putinui vežė „Kamaz“ sunkvežimiai.

 

Taip pat tikrina tuos, kurie gali (arba negali) susitikti su Putinu. Vitalijaus teigimu, Sevastopolio gubernatorius prieš vizitą trims savaitėms buvo išsiųstas į karantiną. Vėliau jis išsiaiškino, kad visi, kurie ne iš Maskvos ir kurie nėra artimi Putinui, turi asmeninius „aplankus“, nes šie darbuotojai laikomi nepatikliais.

Požiūris į karą

Vitalijus pasakoja, kad iškart po karo Ukrainoje pradžios 2022-ųjų vasarį jiems visiems buvo įsakyta dėvėti šarvus. Ir dauguma jo kolegų džiaugėsi, nes tikėjosi, kad Ukrainos užgrobimas bus greitas, atsiras darbas naujose teritorijose ir galimybė kilti karjeros laiptais. „Ten reikės kažką saugoti“, – prisimena Vitalijus.

Jis pats nusprendė atsistatydinti. Tačiau jo pareiškimas nebuvo priimtaa. Tačiau darbas buvo pridėtas – dabar jo kolegos turėjo nuolat stebėti dangų, bijodami dronų.

Kaip Vitalijui pavyko palikti Krymą ir atsistatydinti iš FSO

 

Jis sako nusivylęs prezidentu po visapusiškos Rusijos invazijos į Ukrainą. FSO darbuotojams buvo uždrausta bendrauti su Ukrainos giminaičiais, JAV ir Europos Sąjungos piliečiais bei bet kokiais karui besipriešinančiais žmonėmis.

Po to, kai jis pateikė pareiškimą, FSO su juo kalbėjosi dvi valandas ir pagrasino išsiųsti į frontą. Jis turėjo atostogauti, bet jo viršininkas, FSO pulkininkas, prie Vitalijaus pavardės uždėjo specialų ženklą, ir Vitalijus suprato, kad yra „pažymėtas“.

Slapčia nuo visų gavo užsienio pasą. Jo žmona gavo leidimą gyventi Ekvadore. Vitalijus informavo savo viršininkus, kad dabar turi leidimą gyventi užsienyje ir įstatymai draudžia jam dirbti FSO. Tik po to buvo paleistas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(70)
(7)
(63)

Komentarai ()