„Planas žlugo....“ Rusija paskelbė T-14 „Armata“ tankų likimą  ()

Rusijos superginklas ir toliau lieka tik paradiniu tanku.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-09-13 „Planas žlugo....“ Rusija paskelbė T-14 „Armata“ tankų likimą  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos ekspertai mano, kad nepaisant pareiškimo visus bandymus užbaigti iki 2023 m., šis planas žlugo. Ffaktinė gamyba prasidės tik 2025–2026 m.

Socialiniuose tinkluose Rusijos karo analitikas Viktoras Murachovskis padarė keletą pareiškimų dėl tanko T-14 „Armata“ likimo. Tai praneša „Army Recognition“.

Dar 2013 metais pristatytas rusiškas tankas T-14 dar nepasiekė serijinės gamybos. Analitikas atsargiai daro prielaidą, kad „Armata“ serijinė gamyba bus pradėta ne anksčiau kaip 2025–2026 m. Tai tik tikėtina prielaida, nes Rusijos Federacijos pareigūnai įvardija ankstesnes datas.

Leidinyje pažymima, kad prieš keletą metų Rusijos tankų mokyklos pradėjo pirkti treniruoklius, skirtus „Armata“ įvaldymui. Visų pirma, Kazanės tankų mokykla nusipirko treniruoklius dar 2020 m. rudenį. Taip pat Rusijos propagandistai tvirtino, kad „Armata“ neva buvo panaudoti kare prieš Ukrainą. Remiantis įgyta patirtimi, inžinieriai turėtų užbaigti T-14. Tačiau nebuvo ir nėra jokių įrodymų apie mašinos naudojimą kovos zonoje.

 

Iš pradžių Rusijos Federacija 2015–2020 metais planavo įsigyti apie 2300 tankų T-14. Tačiau tankas pasirodė brangus, turėjo nemažai techninių problemų ir trūkumų. Taip pat nežinoma, ar iš principo Rusija gali pagaminti T-14 po Vakarų sankcijų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(9)
(4)
(5)

Komentarai ()