Žiniasklaida ūžia. Ukraina atsisako „Leopard“ tankų iš Vokietijos  (1)

Pasak žurnalistų, Ukrainos ekspertai apžiūrėjo vokišką įrangą Lenkijoje ir pamatė nuviliantį rezultatą. Tankams reikalingas didžiulis remontas.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-09-20 Žiniasklaida ūžia. Ukraina atsisako „Leopard“ tankų iš Vokietijos  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukraina atsisakė iš Vokietijos iš karto priimti 10 tankų „Leopard 1“, nes įranga buvo labai prastos būklės ir ją reikėjo skubiai remontuoti. Apie tai rašo „Spiegel“.

Žurnalistai pastebi, kad prieš kelias dienas į Lenkijos miestą Žešuvą atvyko grupė Ukrainos specialistų, kur apžiūrėjo vokiečių tankus „Leopard 1“, kurie netrukus turėjo iškeliauti į frontą Ukrainos ginkluotųjų pajėgų reikmėms.

Jau vietoje paaiškėjo, kad per Ukrainos karių mokymus Vokietijoje tankai buvo labai susidėvėję. Dabar jiems reikalingas visavertis remontas, kad galėtų normaliai veikti fronto linijoje ir kovoti su Rusijos agresija.

Dėl to Kijevas iš karto atsisakė 10 tankų „Leopard“.

Atskirai „Spiegel“ pažymėjo, kad keli iš dešimties „Leopard 1A5“ tankų, kurie liepos mėnesį atvyko į frontą, jau sugedo dėl panašių problemų.

 

Vokietija pažadėjo Ukrainai perduoti 100 tokių tankų, kuriuos maždaug prieš 10 metų į rezervą perkėlė Bundesveras. Daugelis modelių liko sandėlyje ir dabar specialistai turės juos sutvarkyti.

„Išryškėjusios problemos rodo, kad planuojant tankų tiekimą daug dalykų buvo daroma neteisingai. Netrukus po politinio sprendimo tiekti tankus specialistai pradėjo kalbėti, kad problemas dėl priežiūros ir atsarginių dalių tiekimo buvo galima numatyti“ , – teigiama žurnalistų medžiagoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(55)
(6)
(49)

Komentarai (1)