Prasideda naujas karo etapas. JAV monstras ką tik atvyko į Ukrainą (PAPILDYTA)  ()

Iš viso JAV pažadėjo Ukrainai perduoti 31 tanką M1A1 „Abrams“, o tai prilygsta bataliono komplektui. Pirmieji iš jų, žurnalistų teigimu, jau atvyko.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos kariuomenė gavo pirmuosius tankus M1A1 „Abrams“. Jie atvyko keliais mėnesiais anksčiau, nei buvo numatyta. Apie tai praneša „The New York Times“.

Iš karto du šaltiniai JAV gynybos ministerijoje žurnalistus informavo, kad į Ukrainą atkeliavo pirmieji tankai „Abrams“. Jie taip pat teigia, kad kovinės mašinos atvyko anksčiau nei iš pradžių tikėtasi.

Kita M1A1 „Abrams“ partija iš žadėtų 31 mašinos bus išsiųsta per ateinančius mėnesius. Pareigūnai atsisakė pasakyti, kiek tankų buvo perduota pirmoje partijoje.

Prezidentas V. Zelenskis šiandien taip pat patvirtino, kad amerikietiškai tankai jau Ukrainoje.

Praėjusią savaitę JAV prezidentas Joe Bidenas ir gynybos sekretorius Lloydas Austinas prognozavo, kad tankai bus pristatyti per kelias dienas. JAV perduoda 31 tanką, tai yra bataliono komplektas.

PAPILDYTA

 

Prezidentas Volodymyras Zelenskis patvirtino, kad M1A1 „Abrams“ jau atvyko į Ukrainos teritoriją. Šiais tankais ruošiamasi sustiprinti brigadas.

„Gera žinia iš (Ukrainos gynybos ministro – red.) Umerovo. „Abrams“ jau yra Ukrainoje ir ruošiasi sustiprinti mūsų brigadas. Esu dėkingas sąjungininkams už susitarimų vykdymą! Ieškome naujų sutarčių, plečiame tiekimo geografija“, – rašė Zelenskis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(36)
(1)
(35)

Komentarai ()