Tai tik pradžia! Skelbiama galinga žinia apie „Abrams“ tankų armadą. Kas nutiko  ()

Dar viena gera žinia Ukrainai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vašingtonas svarsto galimybę aprūpinti Kijevą dar papildomais 30 M1 „Abrams“ tankų.

2023 metų sausio pradžioje JAV prezidentas Joe Bidenas paskelbė apie 31 tanko M1A1 „Abrams“ pristatymą Ukrainai. Pirmoji tankų partija jau yra Ukrainoje, pirmadienį, rugsėjo 25 d., paskelbė Zelenskis.

Ukrainos prezidentas savo socialinio tinklo puslapyje padėkojo amerikiečiams už tankus. Tačiau vakar tapo žinoma, kad Vašingtonas į Kijevą gali perkelti papildomus 30 tankų, praneša „The Messenger“ šaltinis.

Kol kas tiksliai nežinoma, kiek amerikiečių tankų atvyko į Ukrainą, tačiau tai tik pirmoji partija. Kijevas pažadėjo juos panaudoti ta kryptimi, kur jie planuoja pralaužti Putino armijos gynybą.

Šaltinis teigia, kad du amerikiečių pareigūnai, pageidę likti anonimiški, patikino, kad Pentagonas iš tikrųjų svarsto galimybę į Kijevą perkelti dar 30 tankų.

Gali būti, kad Baltieji rūmai tokios nuomonės priėjo po to, kai Zelenskis rugsėjį lankėsi JAV ir surengė susitikimą su Bidenu.

Ekspertai teigia, kad „Abrams“ tankai gali lengvai prasiskverbti į sudėtingas gynybos linijas, taip pat prasiskverbti į bet kokius Rusijoje pagamintų tankų šarvus. Ekspertai taip pat teigė, kad „Abrams“ tankai „neišgyvens“ mūšio lauke patys be paramos.

 

Amerikiečių generolas pabrėžė, kad tokie tankai naudojami tik gerai apgalvotose operacijose ir tikslingai. Jų negalima naudoti priekinėje linijoje, nes jie greitai suges.

Vyriausiasis Ukrainos žvalgybos pareigūnas Kyrylo Budanovas pripažino, kad „Abrams“ iš tiesų ruošiami specialiosios operacijos ir jie nedalyvaus masiniame puolime mūšio lauke.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(44)
(1)
(43)

Komentarai ()