Retas paukštis. Ukrainiečiai sučiupo modernų rusų tanką  ()

Ukrainos gynėjai perėmė visiškai veikiantį retą Rusijos tanką.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos pajėgos tęsia kontrpuolimą Zaporižios srityje, bandydamos įveikti rusų „Surovikino liniją“. Šioje fronto atkarpoje rusų tankai ėmė pasirodo rečiau, tačiau Ukrainos Nacionalinės gvardijos kariams čia pavyko pagauti gana retą T-72B3, kuris kartais vadinamas biudžetiniu T-90M „Proryv“, praneša žurnalistas Andrijus Caplijenko.

Žurnalistas nurodė, kad trofėjų tarp Rabotynės ir Verbovės Zaporižios srityje sučiupo Ukrainos nacionalinės gvardijos 15-osios brigados „Kara-Dag“ kariai. Nurodoma, kad tai yra „riebus trofėjus“, kuris dabar kovos Ukrainos pajėgų pusėje.

Nacionalinę gvardiją taip pradžiuginęs trofėjinis T-72B3 buvo modernizuotas 2022 m. Po to jis gavo tam tikras savybes, kurios priartino seną sovietinį tanką prie T-90M  „Proryv“. Caplienko paskelbtame vaizdo įraše matyti, kuo modernizuotas T-72B3 ypatingas. Visų pirma, ten yra borto kompiuteris, kuris stebi įvairių sistemų techninę būklę. Kai Ukrainos kariai bandė užvesti užgrobtą tanką, iš pradžių jiems nepavyko. Borto kompiuteris perspėjo, kad trūksta aušinimo skysčio.

 

Rusija ir toliau gamina ir modernizuoja tankus, nepaisant visų sankcijų. Ukrainos gynėjai tai supranta ir su tuo susiduria mūšio lauke. Tačiau jie viliasi, kad tankai naikinami greičiau nei gaminami. Ir jų įgulos nyksta greičiau nei paruošiamos naujos.

(42)
(0)
(42)

Komentarai ()