„Yra tautų, kurių egzistavimas beprasmis.“ Prasideda beprotybė. Rusijoje skelbiamas imperijos atkūrimas (Video)  (1)

Rusijoje kuriami nauji planai.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-09-30 „Yra tautų, kurių egzistavimas beprasmis.“ Prasideda beprotybė. Rusijoje skelbiamas imperijos atkūrimas (Video)  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijai tęsiant puolimą prieš Ukrainą, Rusijos propagandistas Sergejus Mardanas užsiminė apie klaidingą nuomonę, kad Rusija nori atkurti 1991 m. žlugusią SSRS, ir vietoj to pasiūlė, kad šalis galėtų atsukti laikrodį atgal už Rusijos imperijos laikų.

Jo komentarai pasirodė tuo metu, kai prezidentas Vladimiras Putinas paskelbė naują Rusijos šventę – „Susivienijimo dieną“ – rugsėjo 30 d., skirtą neteisėtai Ukrainos Donecko, Luhansko, Chersono ir Zaporižios sričių aneksijai pažymėti. Prieš metus po tarptautinės teisės nepripažįstamų referendumų V. Putinas jas paskelbė naujomis Rusijos teritorijomis ir šį žingsnį įtvirtino Rusijos konstitucijoje.

Kalbėdamas savo laidoje „Mardan Live“, S. Mardanas paminėjo naująją valstybinę šventę, sakydamas, kad ji bus „švenčiama su trenksmu“, teigdamas, kad Rusija dabar „atranda savo paskirtį“, ir kartu pripažindamas, kad tai „dar reikia apibrėžti“. Šią šventę jis apibūdino kaip priežastį švęsti, nes ji žymi tariamą Rusijos kelionę į imperijos atkūrimą.

Rusijos imperija, kitaip dar vadinama imperine Rusija, buvo paskutinis Rusijos monarchijos laikotarpis, trukęs nuo 1721 m. iki jos žlugimo 1917 m. Imperija išsiplėtė didžiojoje šiaurinės Eurazijos dalyje ir apėmė beveik šeštadalį Žemės sausumos ploto. Į jos teritoriją įėjo šiuolaikinės valstybės: Ukraina, Baltarusija, Lietuva, Estija, Suomija, Lenkija, Lenkija ir Gruzija.

 

Mardanas savo laidoje pareiškė, kad Rusijos „ideologija gimsta dabar“. Jis tęsė: „Jie vadina tai Sovietų Sąjungos atkūrimu. Jie sako – „Putinas nori atkurti SSRS“. Bet kuriam rusui, bet kuriam rusų kultūros žmogui tai skamba keistai. Bet kuriam žmogui, kuris supranta mūsų tautinės sąmonės retrospektyvą per pastaruosius 1000 metų. Mums SSRS atkūrimas skamba šiek tiek juokingai. Kokia Sovietų Sąjunga? Atsibuskite!“

Toliau jis kalba, kad Rusija yra pajėgi atsukti laikrodį 800 metų atgal ir atkurti Rusijos imperiją. „Mes galime jį atsukti dar 800 metų“, - tęsė Mardanas. – „Pagaliau supraskite, apie ką čia kalbama – apie rusų tautos atkūrimą, Rusijos imperijos atkūrimą! Būtent apie tai ir kalbama rugsėjo 30 d. šventėje.“

 

Jis pridūrė, kad nuo SSRS iširimo Rusija egzistavo „belaikiškumo, juodumo ir beviltiškumo“ laikotarpiu, tačiau naujoji šventė suteikia Rusijai vilties. „Bauginanti šventė, bet ne mums. Mums tai šviesi, ilgai laukta šventė, ta, kuri sunkiai iškovojama. Ji buvo sunkiai iškovota per daugiau nei 30 metų“, - skelbė jis. – „Beprasmė egzistencija yra baisiausias egzistencinis siaubas. Yra tautų, kurių egzistavimas yra beprasmis. Jos neturi tikslo, jos jį prarado.“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(17)
(155)
(-138)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: