Galingas smūgis FSB. Sutriuškintas vienas didžiausių žvalgybos tinklų (Foto)  ()

13 Mykolajivo srities gyventojų dirbo FSB, pranešdami apie Ukrainos ginkluotųjų pajėgų judėjimą ir koreguodami atakas prieš karinius ir civilinius objektus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Galingas smūgis FSB. Sutriuškintas vienas didžiausių žvalgybos tinklų. Žvalgybos tinklo nariai informaciją Rusijos Federacijos FSB perduodavo per prokremlišką tinklaraštininką Sergejų Lebedevą, žinomą slapyvardžiu „Lochmatas“.

Apie tai pranešė SBU.

„Lochmatas“ įdarbino 13 Mykolajivo srities gyventojų. Jie pateikdavo duomenis apie Ukrainos ginkluotųjų pajėgų padalinių vietą ir judėjimą Ukrainos pietuose. Jie taip pat koreguodavo Rusijos armijos smūgius civiliams. Būtent jų dėka okupantai praėjusį rudenį paleido raketą iš S-300 komplekso į daugiaaukštį pastatą Mykolajive. Tada žuvo septyni civiliai, įskaitant vieną vaiką.

SBU sulaikė visus 13 žvalgybos tinklo narių. Keturi iš jų jau yra nubausti nuo 8 iki 15 metų nelaisvės. Likę 9 yra sulaikyti ir laukia savo likimo. Pats Lebedevas („Lochmatas“) yra Rusijoje. Jis buvo apkaltintas išdavyste, pagalba šaliai agresorei ir karo įstatymų bei papročių pažeidimu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(95)
(2)
(93)

Komentarai ()