„Susprogdino visas artilerijos atsargas. Sudaužė visą operatyvinį tankų parką...“ Tai beprotiška. Ką padarė Rusija  ()

Suskaičiuota, kiek absurdiškų kvailysčių prikrėtė Rusija karo Ukrainoje metu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Mes taip pripratome prie visų tų idiotiškų Kremliaus pareiškimų, prie į vaikystę grįžtančio Putino, kuris net nesugeba paaiškinti, dėl ko apskritai vyksta šis karas (šiuo metu), prie samdinių kariuomenės, sudarytos iš nuteistų savižudžių, ir Rusijos neonacių, teigiančių, kad „vaduoja“ Ukrainą nuo „nacių“, ir kartu neigiančių pačią Ukrainos teisę egzistuoti, kad dažnai nepastebime, kiek beprotiškai protu nesuvokiamų dalykų apie šį karą ateityje pasakos istorijos vadovėliai, savo „Twitter“ paskyroje rašo Ukrainos karo reporteris ir gynybos analitikas Ilja Ponomarenko.

Žurnalistas sudarė improvizuotą kvailysčių, kurios nutiko Rusijai arba kurias padarė Rusija, nuo 2022 m. vasario 24 d. visiškai įsiveržusi į Ukrainą, sąrašą.

Jis, žinoma, toli gražu nėra baigtinis, atsižvelgiant į tai, kad Kremlius nenustoja stebinti pasiekęs dugną.

Taigi, per pastaruosius 19 šio karo mėnesių Rusija:

- Pirmą kartą žmonijos istorijoje sugebėjo prarasti povandeninį laivą nuo sparnuotosios raketos.

- Pirmą kartą nuo 1905 m. prarado savo laivyno flagmaną – didžiausią nuo 1945 m. nuskandintą karo laivą, kurį nuskandino valstybė, neturinti karinio laivyno.

- Iki šiol prarado mažiausiai 2 300 tankų (įskaitant apie 1 000 tankų per 2022 m. vasario-kovo mėn. vykusį „blickrygą“), t. y. daugiau nei visos Jungtinės Karalystės, Prancūzijos, Vokietijos ir Italijos tankų pajėgos kartu sudėjus ir prilygsta visam JAV kariuomenės operatyviniam tankų parkui.

- Išnaudojo savo pajėgumus tiek, kad teko traukti tankus T-62 ir T-54/55, kurie buvo aktualūs maždaug Kubos raketų krizės laikotarpiu.

- Dėl beprotiškų perteklinių išlaidų, kurios 2022 m. viduryje Donbase pasiekė 60 000 šovinių per dieną, sugebėjo iš esmės išeikvoti milžiniškas sovietų artilerijos amunicijos atsargas (kurios buvo laikomos begalinėmis).

- Rimtai tikėjosi užkariauti ir okupuoti nedraugišką 40 milijonų tautą su 150 000 invazinių pajėgų.

- Pasinėrė į visišką fašizmą, masinį teritorijų užgrobimo kultą ir militaristinę isteriją po Z-svastika, tuo pat metu teigdama, kad yra Antrojo pasaulinio karo nugalėtojų protėviai.

- Privertė savo karius kasti žemines labai užterštame Černobylio uždraustosios zonos dirvožemyje.

- Buvo tokia sėkminga, kad praėjus 6 mėnesiams po invazijos dienos pirmą kartą nuo 1941 ir 1914 m. turėjo paskelbti mobilizaciją.

 

- Nesugebėjo įgyti pranašumo ore, nors buvo akivaizdžiai pranašesnės savo kokybe ir skaičiumi lyginant su Ukrainos karinėmis oro pajėgomis.

- 40 milijonų Europos tautą paprasčiausiai paskelbė „nacistine“ ir taip įgijo teisę ją išnaikinti ir okupuoti per agresyvų karą.

- Surengė drąsią desanto operaciją strateginiame aerodrome, kuri turėjo būti triuškinantis smūgis Ukrainos sostinei, bet vis dėlto nepavyko jau pirmąją dieną.

- Prarado net dvi bataliono taktines grupes (!) dėl ukrainiečių artilerijos, kai bandė pereiti upę Donbase 2022 m. gegužės mėn.

- Mėnesį bandė prasiveržti į Kyjivą, o paskui paprasčiausiai išvyko, nepavykus visai pagrindinei karo ašiai, o elitinės pajėgos buvo smarkiai susilpnintos.

- Būdama antra stipriausia pasaulio kariuomenė, ji tapo priklausoma nuo Irano tiekiamų bepiločių kamikadzių (ir tikriausiai balistinių raketų) ir maldavo Šiaurės Korėjos aprūpinti ją artilerijos šaudmenimis.

- Turėjo tokią beprotiškai sėkmingą savo reguliariąją kariuomenę, kad teko skubiai pumpuoti „privačią karinę bendrovę“, vadovaujamą viešojo maitinimo magnato (buvusio gatvės nusikaltėlio) ir neonacisto, kuri samdė mases nuteistųjų savižudžių ir prieš kameras praktikavo ISIS stiliaus egzekucijas.

 

- Būdama antra pagal stiprumą pasaulio karinė galia, 2022 m. ji Europoje vėl pradėjo taikyti „mėsos šturmų“ reiškinį.

- Išleido šimtus raketų, kad 40 milijonų Europos tautų vidury žiemos netektų elektros energijos ir šildymo – ir nepavyko.

- Užėmė atomines elektrines ir dislokavo karines pajėgas prie jų objektų – pirmą kartą žmonijos istorijoje.

- Praleido metus ir prarado dešimtis tūkstančių vyrų, kovodami dėl vidutinio dydžio provincijos miestelio Bachmuto griuvėsių (kurį paskelbė naujuoju Stalingradu), kurio užėmimas galiausiai nepadarė jokios pažangos ir buvo greitai pamirštas.

- Kasdien vykdė tokį branduolinį šantažą, kad galiausiai visi nustojo kreipti dėmesį.

- Išplėtojo didžiausią karą Europoje nuo Antrojo pasaulinio karo laikų, o kai reikalai pakrypo į blogąją pusę, ėmė verkšlenti, kad Ukraina nenori „paliaubų“ ir „derybų susitarimo“.

- Privertė Vakarus atsibusti ir aprūpinti Ukrainą ginklais – nuo artilerijos iki tankų, priešlėktuvinės gynybos, raketų, o dabar ir reaktyvinių naikintuvų.

- Susidūrė su ginkluotu „privačios karinės bendrovės“ sukilimu, kuri nesunkiai užėmė svarbų Rusijos miestą, pagrindinį karinį štabą ir pajudėjo Maskvos link, priversdama V. Putiną bėgti ir prašyti susitarimo.

 

- Nepaisant visų bravūrų ir megalomaniškų planų, po 19 mėnesių visaverčio karo Rusija užima 18 proc. Ukrainos teritorijos (įskaitant 2014 m. užgrobtą Donbasą ir Krymą) ir prarado apie 50 proc. Ukrainos teritorijos, užgrobtos po 2022 m. vasario 24 d.

- Dėl „NATO grėsmės“ Ukrainoje sukėlė didžiausią karą Europoje nuo Antrojo pasaulinio karo laikų, tačiau buvo neįdomu, kad Suomija ir Švedija prisijungė prie aljanso – viskas yra gerai.

- Matė, kaip Ukrainos bepiločių lėktuvų smūgiai Kremliui ir Maskvai tampa nauja norma.

- Aneksavo ištisus Ukrainos regionus, kurių net visiškai nekontroliavo, tiesiog oficialiai paskelbdama juos Rusijos regionais ir surengdama iškilmingą koncertą Raudonojoje aikštėje. Po mėnesio paliko Chersoną.

- Po metų karo neteko bent tiek pat karių, kiek JAV per dešimtmetį neteko Vietname, todėl šis karas tapo daugiausiai aukų pareikalavusiu Rusijos karu nuo Antrojo pasaulinio karo laikų.

- Vykdė žiaurumus Bučoje, Iziume ir Mariupolyje, kur pirmą kartą nuo nacių okupacijos šiose žemėse buvo pastebėtos masinės kapavietės, kankinimai ir egzekucijos, ir pavadino tai „išlaisvinimu“.

 

- Matė, kaip Hagos teismas išdavė V. Putino arešto orderį dėl kaltinimų karo nusikaltimais.

- Turėjo palikti Gyvačių salą, o paskui perkelti savo Juodosios jūros laivyną iš Krymo į žemyninę Rusijos dalį dėl niokojančių ukrainiečių atakų, faktiškai atsisakydamas šiaurės vakarų Juodosios jūros kontrolės – šaliai, kuri neturi laivyno.

- Lengvai iškeitė Mariupolio garnizono vadus, įskaitant beprotiškai demonizuojamus Azovo pulko vadus, ne į ką kitą, o į Viktorą Medvedčiuką – ir toliau klausėsi jo šaunių pasakojimų apie Ukrainą.

- Sukėlė didžiausią žmogaus sukeltą katastrofą nuo Černobylio sprogimo – Kachovkos užtvankos griūtį, dėl kurios buvo užtvindytos didžiulės Ukrainos žemės teritorijos, įskaitant pačios Rusijos karinius objektus Dniepro upės pakrantėse.

- Prieš 2022 m. invaziją Rusija pusiau apsupo Ukrainą didžiausiomis karinėmis pajėgomis, kokias tik buvo galima matyti regione nuo pat Šaltojo karo įkarščio, ir tada pareiškė, kad Ukraina STAIGA nusprendė pulti Rusiją ir „rusų tautą Donbase“. Koks sutapimas!

- Pamatė, kad jos plačiai išreklamuotas 2023 m. žiemos puolimas (dėl kurio ji pradėjo didelio masto mobilizaciją) žlugo be jokios esminės pažangos.

 

- Vis dar stengiasi pasirinkti tam tikrą galutinį savo „specialiosios karinės operacijos“ tikslą – ar tai būtų „Ukrainos demilitarizacija ir denacifikacija“, ar „kova su satanizmu ir kolektyviniais Vakarais“, ar „Donbaso gyventojų apsauga“, ar „Rusijos ir jos civilizacijos gelbėjimas nuo suvereniteto praradimo ir žlugimo“.

- Per pražūtingą pasitraukimą iš Charkivo paliko Ukrainai tokį kiekį šaudmenų ir karinės technikos, kuris prilygsta visam iki tol Vakarų turėtam atsargų kiekiui.

- Padarė Donbasą iš esmės negyvenamą.

- Sugriovė kadaise milžinišką regiono pramonės bazę.

- Privertė milijonus žmonių bėgti iš baimės.

- Išžudė dešimtis tūkstančių pajėgių Donbaso vyrų, kurie buvo prievarta mobilizuoti ir vėliau panaudoti kaip patrankų mėsa mėsos šturmuose.

- Sulygino su žeme ištisus miestus, kurie greičiausiai niekada nebeatsikurs dėl astronominių išteklių poreikio ir dėl beveik visiško gyventojų skaičiaus sumažėjimo.

- O tada išdidžiai iškėlė savo vėliavą virš negyvų griuvėsių ir pavadino tai „denacifikacija“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(264)
(6)
(258)

Komentarai ()