Skelbiama sensacija. F-16 naikintuvas numušė Turkijos droną. Žaibiška JAV reakcija (Foto, Video)  ()

Amerikos kariškiai numušė turkų bepilotį orlaivį netoli bazės virš šiaurės Sirijos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai pranešė „Reuters“.

Du anoniminiai JAV pareigūnai laikraščiui pranešė apie Turkijos bepiločio orlaivio Anka-S sunaikinimą. Anot jų, droną numušė naikintuvas F-16.

Tuo pat metu Turkijos gynybos ministerijos atstovas teigė, kad kariškių numuštas dronas nepriklauso Turkijos ginkluotosioms pajėgoms. Bet jis nesakė, kas tai buvo.

Incidentas įvyko Turkijai surengus daugybę išpuolių prieš Kurdistano darbininkų partijos objektus, kuriuos Turkijos valdžia vadina teroristine organizacija. Daugiau nei 15 dronų pateko į regiono oro erdvę ir smogė taikiniams, įskaitant infrastruktūrą.

Turkijos pareigūnai teigė, kad bet kokia infrastruktūra ir energetikos objektai Irake ir Sirijoje, kuriuos kontroliuoja Kurdistano darbininkų partija (PKK) ir Liaudies savigynos pajėgos (SDF), yra teisėti kariniai taikiniai.

JAV reakcija

JAV kariuomenė numušė Turkijos bepilotį orlaivį Sirijoje, nes jis įvykdė oro antskrydžius netoli operacijų zonos.

Tai pareiškė Pentagono spaudos sekretoriaus, oro pajėgų brigados generolas Pat Ryderis.

„Tai tikrai liūdnas incidentas... Mes ėmėmės atitinkamų priemonių, atsižvelgdami į situaciją vietoje. Tai buvo ginkluotas dronas, kuris smogė“, – sakė jis, patvirtindamas, kad amerikiečiai Sirijoje numušė turkišką droną.

 

 

Kaip pažymėjo Pentagono spaudos sekretorius, Turkijos dronai surengė oro antskrydžius nustatytoje veiklos zonoje. Nė vienas JAV kariuomenės narys nebuvo sužeistas ir „nėra jokių požymių, kad Turkija tyčia taikėsi į JAV pajėgas“.

Generolas sakė, kad prieš numušdamos droną JAV užmezgė ryšį su Turkija „gana aukštu lygiu“.

Tuo pat metu po drono numušimo Pentagono vadovas Lloydas Austinas produktyviai telefonu kalbėjosi su Turkijos gynybos ministru Yasaru Güleriu, pridūrė Ryderis.

„Mes ir toliau sutelksime dėmesį į misiją nugalėti ISIS Sirijoje“, – patikino jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(35)
(2)
(33)

Komentarai ()