Juokai baigti. NATO skelbia atsakymą Rusijai. Siunčiami B-52 bombonešiai  ()

NATO skelbia atsaką Rusijai.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-10-15 Juokai baigti. NATO skelbia atsakymą Rusijai. Siunčiami B-52 bombonešiai  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ateinantį pirmadienį NATO pradės didelio masto branduolines pratybas „Steadfast Noon“ („Tvirtas vidurdienis“) Italijos, Kroatijos danguje ir virš Viduržemio jūros. Jos vyks iki spalio 26 d.

Apie tai pranešė Aljanso generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas, praneša „Radio Svoboda“.

Pasak jo, tokios pratybos rengiamos kasmet, tačiau šį kartą jos vyks atsižvelgiant į Rusijos pranešimus, kad ji nori pasitraukti iš branduolinių bandymų uždraudimo sutarties. NATO manevruose dalyvaus lėktuvai, galintys nešti branduolinius ginklus, stebėjimo lėktuvai ir degalų papildymo tanklaiviai. Jų lėktuvuose nebus kovinių galvučių, sakė J. Stoltenbergas.

Jis pridūrė, kad šios pratybos padės patikrinti NATO branduolinių pajėgumų, kaip strateginio atgrasymo garanto, patikimumą ir duos ženklą, kad Aljansas gins savo sąjungininkus nuo galimos agresijos.

 

Manevruose dalyvaus 13 NATO šalių ir įvairių tipų orlaiviai, įskaitant B-52 bombonešius, kurie atskris iš JAV. J. Stoltenbergas pažymėjo, kad didžioji pratybų dalis vyks už tūkstančio kilometrų nuo Rusijos sienų. Jos bus priminimas Maskvai, kad Aljanso branduoliniai ginklai atlieka svarbų atgrasomąjį vaidmenį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(58)
(1)
(57)

Komentarai ()