ES pradeda humanitarinio oro tilto operaciją, kad pristatytų pagalbą į Gazos Ruožą  ()

Po siaubingo „Hamas“ teroristų teroristinio išpuolio prieš Izraelį ir jo padarinių, dėl kurių Gazos gyventojai atsidūrė pražūtingoje humanitarinėje padėtyje, Europos Sąjunga toliau stiprina skubią humanitarinę pagalbą Palestinos žmonėms.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Europos Sąjunga pradeda ES humanitarinio oro tilto operaciją, kurią sudaro keli skrydžiai į Egiptą. Jais humanitarinėms organizacijoms Gazos Ruože bus pristatyta gyvybes gelbstinčių priemonių.

Pirmieji du skrydžiai vyks šią savaitę; jais bus gabenami humanitariniai kroviniai iš UNICEF, įskaitant pastogės reikmenis, vaistus ir higienos reikmenis.

Ši operacija pagal Europos humanitarinės pagalbos mechanizmą palengvins pagalbos teikimą žmonėms, kuriems jos reikia Gazos Ruože. Papildomos neatidėliotinos pagalbos priemonės iš ES ekstremaliųjų situacijų atsargų yra paruoštos pristatyti mūsų humanitarinės pagalbos partneriams, kai tik to bus paprašyta.

 

Kaip šį savaitgalį paskelbė Europos Komisijos Pirmininkė Ursula von der Leyen, ES trigubai padidino savo humanitarinę pagalbą iki daugiau kaip 75 mln. EUR, kad padėtų Gazos Ruože esantiems civiliams gyventojams, kuriems jos reikia. Finansavimas bus skiriamas per vietoje veikiančius atrinktus ES humanitarinės pagalbos partnerius.

Pagrindiniai faktai

Nuo 2000 m. ES teikia humanitarinę pagalbą palestiniečiams, kuriems jos reikia, remdama pažeidžiamas šeimas, nukentėjusias nuo ekstremaliųjų situacijų ir sukrėtimų.

 

ES humanitarinė pagalba teikiama tik per registruotas humanitarines organizacijas, įskaitant JT agentūras, tarptautines nevyriausybines organizacijas ir tarptautines organizacijas, pavyzdžiui, priklausančias Raudonojo Kryžiaus ir (arba) Raudonojo Pusmėnulio grupei. ES organizacijos partnerės privalo laikytis aukščiausių standartų, įskaitant griežtus ataskaitų teikimo reikalavimus, ir jas stebi bei tikrina ES humanitarinės pagalbos ekspertai.

Be to, ES humanitarinė pagalba visada teikiama remiantis humanitariniais principais: nešališkumo, neutralumo, nepriklausomumo ir žmogiškumo principais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(1)
(4)
(-3)

Komentarai ()