JAV ruošiasi įsijungti į karą. Skubiai ruošiami 2000 karių. Kas nutiko  ()

Pasak IDF atstovo kontradmirolo Danielio Hagari, kariuomenė disponuoja tam tikra informacija apie Gazos Ruože laikomų įkaitų buvimo vietą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV gali persvarstyti savo atsisakymą siųsti savo ginkluotąsias pajėgas į Artimuosius Rytus ir jau atrinko apie 2000 karių mokymams. Apie tai pranešė „Wall Street Journal“, remdamasis Pentagono atstovais.

Gynybos departamento pareigūnų teigimu, šis sprendimas susijęs su teroristinės grupuotės „Hamas“ paimtų įkaitų krize.

„Bideno administracija atmetė galimybę siųsti karius, įskaitant specialiąsias pajėgas, į Gazą, kaip dalį pastangų išlaisvinti ten įkaitais laikomus amerikiečius. Tačiau šis sprendimas, kurį paskelbė aukšto rango pareigūnas Baltuosiuose rūmuose, gali būti peržiūrėtas“, – rašo WSJ šaltiniai.

Leidinio teigimu, šio sprendimo realumas priklausys nuo eskalavimo lygio artimiausiomis dienomis. Tuo pačiu metu JAV pajėgoms jau pavesta atlikti tokias užduotis kaip konsultavimas ir medicininė pagalba. Pasak WSJ viešai neatskleistos informacijos, šie daliniai nėra skirti kovinėms operacijoms, tai reiškia, kad jie nebus siunčiami į Izraelį, bet gali būti siunčiami į regiono šalis.

 

„Neaišku, kokiomis aplinkybėmis ir kur JAV galėtų dislokuoti karius, tačiau Pentagono sprendimas rodė, kad jis ruošiasi paremti Izraelio karius, jei Izraelis pradės sausumos invaziją į Gazos Ruožą“, – pabrėžia leidinio šaltiniai.

Jie priduria, kad amerikiečių kariniai daliniai šiuo metu yra dislokuoti tiek Artimuosiuose Rytuose, tiek už regiono ribų, ypač Europoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(19)
(1)
(18)

Komentarai ()