Ukrainai į rankas pateko Rusijos dronų flagmanas. Kodėl jį taip svarbu ištirti  ()

Rusijos dronas „Supercam“ yra neginkluotas. Jis neneria link taikinių Ukrainoje ir jų nesprogdina. Jis nemėto granatų į ukrainiečių apkasus. Tai - žvalgybinis dronas ir jį labai svarbu ištirti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos ekspertai pradėjo tirti rusišką žvalgybinį droną „Supercam“, kuris laikomas Rusijos žvalgybinių nepilotuojamų sistemų flagmanu, pranešė Kyjivo teismo ekspertizės instituto direktorius Oleksandras Ruvinas.

Ukrainos karių sučiuptą droną rusai buvo paleidę okupuotoje Rytų Ukrainos dalyje. Mokslininkams svarbu tiksliai ištirti drone naudojamus komponentus, nustatyti jo technines charakteristikas. Tyrimo rezultatai padės efektyviau kovoti su tokiais dronais kaip „Supercam“.

Šis dronas skirtas fotografavimui iš oro ir vaizdo stebėjimui. Surinkta informacija tada naudojama žemėlapiams ir planams kurti. „Supercam“ taip pat padeda rusams atpažinti Ukrainos ginkluotųjų pajėgų taikinius. Dėl to tokius dronus svarbu gerai suprasti, kad vėliau juos būtų galima naikinti - tai yra šnipinėjimo įranga, padedanti rusams rinkti jautrią informaciją apie Ukrainos gynėjus.

Techninės „Supercam“ charakteristikos:

  • sparnų plotis - 3,2 m;
  • maksimalus svoris - 11,5 kg;
  • maksimalus skrydžio laikas - iki 4,5 val.;
  • greitis - 65-120 km/val.;
  • maksimalus skrydžio nuotolis - 240 km;
  • radijo ryšio nuotolis - 70-100 km;
  • maksimalus vaizdo perdavimo nuotolis - 50-100 km.

 

Sprendžiant iš Oleksandro Ruvino paskelbtų techninių charakteristikų, Ukrainos ekspertai tiria „Supercam S350“ droną. Jis kyla naudodamas elastinę arba pneumatinę katapultą, o leidžiasi parašiutu. Skrydis gali būti vykdomas dviem režimais: automatiniu arba pusiau automatiniu. S350 įprastai turi kamerą su galindu objektyvu priartinimui, termovizorių, daug kitų jutiklių. Jis, kaip gyrėsi rusai, yra gana atsparus elektroninės karybos sistemoms.

Tokius dronus ukrainiečiams pavyksta sučiupti retai. Todėl tai - solidus laimikis. Galbūt ukrainiečių ekspertai aptiks jo silpnąsias vietas, o gal tiesiog pagerins savo supratimą apie tai, kaip rusai konstruoja savo dronus.

(55)
(1)
(54)

Komentarai ()