„Melagiai, veidmainiai ir žudikai!“ Ukraina atsisakė didžiulio arsenalo. Pasaulis pavojuje  (4)

Sutartys su Rusija nevertos popieriaus, ant kurio jos pasirašytos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šie melagiai, veidmainiai ir žudikai pažeis visus susitarimus, kai jiems tai bus naudinga. Ir pirmieji įsmeigs peilį į nugarą. Budapešto memorandumas tai patvirtina, rašo socialinio tinklo „X“ puslapis „Igor Kyivskyi“.

Ukraina atsisakė 3-io pagal dydį pasaulyje branduolinio arsenalo. Mainais į JAV, Didžiosios Britanijos ir Rusijos saugumo ir teritorinio vientisumo garantijas. O viena iš garantijų šalių, Rusija, ciniškai ir piktybiškai pažeidė visas garantijas ir susitarimus.

Dabar pagalvokite, kaip Ukrainos pavyzdys paveiks pasaulio saugumą. Kai šalis savanoriškai atsisakė branduolinių ginklų ir buvo užpulta vienos iš šalių garantų, kuriai Ukraina atidavė šiuos ginklus. Dabar visos šalys, norinčios turėti branduolinį arsenalą, taip ir padarys?

Be Ukrainos saugumo ir teritorinio vientisumo užtikrinimo Budapešto memorandume yra dar vienas punktas. Pagal 5 punktą, Ukrainai atsisakius branduolinio ginklo šalys garantės neturėjo teisės panaudoti branduolinių ginklų prieš Ukrainą, net jei Ukraina būtų buvusi agresorė ir užpuolusi vieną iš šių šalių. Išimtis – jei Ukraina turi branduolinių ginklų, arba jei tai daro sąjungoje su tokią ginkluotę turinčia šalimi.

 

Bet kuriuo kitu atveju tai draudžiama. Tačiau ką matome iš teroristinės rusų šalies? Teisingai. Po agresijos akto ir bandymų okupuoti, po visų tarptautinių teisių pažeidimo ir karo nusikaltimų, jie taip pat tuo pat metu šantažuoja pasaulį branduoliniais ginklais, piktinasi „Igor Kyivskyi“.

Tuo pat metu Rusija, kaip šalis agresorė, pažeidžianti visas tarptautines taisykles, kuri įsiveržia į suverenias valstybes, šalis, vykdanti tarptautinį terorizmą, įskaitant branduolinį šantažą, toliau užima vietą tarpvalstybinėse organizacijose (JT ir kt.).

 

Jei Ukraina pralaimės, daugelis branduolinių ginklų norinčių šalių supras, kad branduolinių ginklų atsisakymas yra bloga idėja.

Be to, tai sukels grandininę reakciją. Kitos šalys, matydamos Rusijos nebaudžiamumą. Jos taip pat norės užvaldyti svetimas šalis karu. Ir sulauksime naujų karų ir chaoso, liūdnai užbaigia „Igor Kyivskyi“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(80)
(3)
(77)

Komentarai (4)

Susijusios žymos: