„Viskas žlugo. Jis visus išdavė.“ Z-kanalai ūžia. Skelbia apie generolo Teplinskio išdavystę  (1)

Oro desanto pajėgų generolas išdavė savo bendražygį ir prarado karių pagarbą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jevgenijaus Prigožino ir jo „vagneriečių“ žygis į Maskvą esą buvo sužlugdytas dėl išdavystės. Oro desanto pajėgų generolas Michailas Teplinskis tariamai pažadėjo paremti sukilėlius, bet sulaužė duotą žodį.

Apie tai pranešė su Rusijos ginkluotosiomis pajėgomis susijęs „Telegram“ kanalas „VDV už sąžiningumą ir teisingumą“ (rus. „ВДВ за Честность и Справедливость“), praneša Dialog.UA.

„Kodėl mes, Oro desanto pajėgų (VDV) karininkai, dabar taip kritikuojame generolą Teplinskį? Todėl, kad jis yra išdavikas. Jis išdavė Prigožiną ir „Wagner“. O tai paskui kainavo paties Prigožino gyvybę“, - rašo Z-kanalas.

Jo duomenimis, Prigožinas dar tais laikais, kai turėjo įtakos, klaupėsi už Teplinskį ir išvadavo jį iš gėdos. Šiuo atžvilgiu „Wagner“ vadovas buvo įsitikinęs visišku generolo lojalumu, tačiau žiauriai apsigavo.

„Tarp Prigožino ir Teplinskio buvo susitarimas remti „Wagner“ veiksmus oro desanto pajėgomis. Likus savaitei iki žygio į Maskvą, 7-asis ir 247-asis gvardijos oro desanto pulkai buvo perkelti iš Chersono krypties į Donbasą, arčiau Rusijos Federacijos sienos... Likusios 7-ojo oro desanto dalinio dalys vėliau taip pat turėjo prisijungti prie „Wagner“, - sakė šaltinis.

 

Jis tikina, kad Prigožinas esą pasitikėjo Teplinskiu ir buvo įsitikinęs, kad prie maišto prisijungs kariuomenės elitas – oro desantininkai. Tuo remdamasis jis 2023 m. vasarą pradėjo judėjimą į Maskvą. Tačiau generolas išdavė maištą, kariuomenė taip ir negavo įsakymo kirsti sieną ir įsilieti į sukilėlių gretas.

Supratęs, kad buvo išduotas, Prigožinas nusprendė sustabdyti sukilimą ir susitarė su Kremliumi. Lygiai po dviejų mėnesių privačios karinės bendrovės lyderis buvo likviduotas kartu su savo artimiausia aplinka. Viskas žlugo. Teigiama, kad lėktuvą, kuriuo jis skrido, numušė Rusijos priešlėktuvinės gynybos sistema.

 

Pažymėtina, kad, pasak šaltinio, 7-oji oro desanto pajėgų divizija, turėjusi dalyvauti maište, netrukus buvo „nunulinta“. Jie buvo sąmoningai išmesti į neabejotiną mirtį Robotynės vietovėje Zaporižios kryptimi. „Dėl nuostolių jau du kartus keitėsi jos sudėtis“, - rašo Z-kanalas. Jis teigia, kad Teplinskis dėl šių įvykių baigties nustojo būti autoritetu tarp savo karių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(60)
(3)
(57)

Komentarai (1)