[ŽT] Izraelio kariai prašomi dėvėti apsauginius akinius. Kas nutiko  ()

Gydytojai gydė daugiau nei 20 karių, patyrusių įvairaus sunkumo akių sužalojimus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Daugiau nei 20 IDF karių jau buvo gydomi dėl įvairaus laipsnio akių sužalojimų per karą su „Hamas“ kovotojais Gazoje. Todėl Izraelio oftalmologai paragino kariškius visada nešioti apsauginius akinius, kad kovos metu nepažeistų akių.

Tai vaizdo įraše pareiškė Sorokos universiteto medicinos centro Beeršeboje oftalmologai, gydę karius, sužeistus kare prieš „Hamas“ teroristus, skelbia „Jerusalem Post“.

Gydytojai gydė daugiau nei 20 karių, patyrusių įvairaus sunkumo akių sužalojimus. Vienas kareivis net neteko regėjimo. Specialistų teigimu, kovotojai dažnai patiria traumas, kurias sukelia buki ar prasiskverbiantys daiktai.

Pasak ekspertų, amerikiečių kariškiai dėl apsauginių akinių sumažino akių pažeidimus mūšio metu nuo 16% iki pusės procento.

 

„Gydėme nukentėjusiuosius, kurių akys buvo išsaugotos nešiojant apsauginius akinius. Su šiais akiniais patartina elgtis taip pat, kaip su šalmu ar keraminiu skydeliu ir būtinai juos nešioti kuo ilgiau, taip sumažinant akių sužalojimus, kurie gali sukelti rimtą ilgalaikę negalią“, – ragino oftalmologijos skyriaus vedėjas Erezas Tsumi.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(25)
(0)
(25)

Komentarai ()

Susijusios žymos: