Nugaros skausmas - „didžiausias kariuomenės priešas“  (25)

JAV kariai, tarnaujantys Irake ir Afganistane, iš misijų dažniau gali būti atšaukiami dėl nugaros ar sąnarių skausmų nei karinės operacijos metu patirtų sužeidimų, rodo studija.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Didžiosios Britanijos medicininiame žurnale pasirodę JAV karių, nuo 2004 iki 2007 metų gydytų karinėje ligoninėje Vokietijoje, tyrimas rodo, kad karių gretose taip pat padaugėjo psichinių sutrikimų.

Žurnale „Lancet“ pateikto straipsnio autoriai tyrė negalavimus bei traumas, kurias Irake bei Afganistane patyrė 34 tūkst. JAV karių. Autoriai aptiko, kad vos 14 proc. iš misijų atšauktų karių buvo patyrę sužeidimus kovinės operacijos metu. Beveik tris ketvirtadalius traumų sudarė nugaros, sąnarių ir raumenų skausmai.

Analizė, kurią atliko Baltimorėje veikiančios Johno Hopkinso medicinos mokyklos tyrėjai, parodė, kad karių atšaukimą iš misijų taip pat smarkiai lėmė tokie kasdieniai susirgimai kaip žarnyno infekcijos, kvėpavimo sutrikimai, krūtinės ar stuburo skausmai.

Tačiau taip pat pabrėžiama, kad tyrimo metu JAV karių gretose smarkiai padaugėjo psichinių sutrikimų. Afganistane tarnaujančių karių gretose šių susirgimų skaičius kone padvigubėjo ir pasiekė 11 proc., o Irake – beveik patrigubėjo ir pasiekė 14 proc..

Ne kovinių operacijų metu patirtos traumos dažniausiai lemdavo JAV karių evakuaciją ir iš karų Vietname ir Korėjoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (25)