Okupantus ištiko šokas. Ukraina turi paslaptingus reaktyvinius dronus. Kas vyksta (Foto)  ()

Kam naudojamas ADM-160 MALD?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusų okupantai parodė amerikietiškų dronų ADM-160 MALD nuolaužas, rastas okupuotoje Chersono srities dalyje. Jie naudojami priešo oro gynybai perkrauti, nes gali imituoti sparnuotąsias raketas ar kitus ore esančius objektus, kai prasiveržia pro priešo oro gynybą.

Išsamią informaciją pateikia karo portalas „Defence Express“.

Per visą plataus masto karo laikotarpį tai tik antras užfiksuotas ADM-160 MALD naudojimo atvejis. Jo nuolaužų nuotraukos pirmą kartą buvo paskelbtos šių metų gegužę, maždaug tuo pačiu metu sužinota apie tai, kad Ukrainos kariai pirmą kartą panaudojo britų sparnuotąsias raketas „Storm Shadow“.

 

Tačiau JAV nepranešė apie ADM-160 MALD perdavimą Ukrainos gynybos pajėgoms. Todėl kada tiksliai jie atsirado Ukrainos karių žinioje, kokiu kiekiu ir iš kokių orlaivių paleidžiami šie dronai, kol kas nežinoma.

Amerikietiški ADM-160 MALD yra miniatiūriniai reaktyviniai dronai. Jų tikslas yra perkrauti priešo oro gynybos sistemą. Jie gali imituoti sparnuotąsias raketas ar kitus ore esančius objektus, suklaidindami priešą.

 

Šio drono korpusas sveria 45 kg ir yra tik 2,38 m ilgio. Sparnų plotis – 65 cm. Tačiau, priklausomai nuo modifikacijos, jis gali nuskristi 480-570 km atstumą. ADM-160 MALD taip pat aprūpintas daugybe borto įrangos, kuri imituoja radaro ekraną, kad priešo oro gynybos operatoriai „matytų“ sparnuotąją raketą.

Vakaruose dėl miniatiūrinės šių bepiločių orlaivių prigimties vienas naikintuvas F-16 gali gabenti keturis ADM-160 MALD vienetus vienu metu, atakos lėktuvas A-10 gali gabenti iki 12 vienetų, o bombonešis B-52 gali gabenti iki 16 vienetų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(68)
(2)
(66)

Komentarai ()