Tai torpeda. Prasideda neįtikėtini įvykiai. „Rusijos moterys pradėjo daryti tai, ko labiausiai Putinas bijo“  ()

Paleista „torpeda“, kuri gali sugriauti svarbų Kremliui naratyvą.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-12-03 Tai torpeda. Prasideda neįtikėtini įvykiai. „Rusijos moterys pradėjo daryti tai, ko labiausiai Putinas bijo“  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Mobilizuotų rusų motinos ir žmonos pradėjo eiti į viešumą. 18 tūkstančių prenumeratorių turinčiame „Telegram“ kanale pasirodė kreipimasis „Rusijos žmonėms“. Jame kaltinamas Putinas ir Rusijos gynybos ministerijos vadovas Sergejus Šoigu, taip pat reikalaujama demobilizuoti artimuosius. Kodėl tokios iniciatyvos pasirodo tik antrųjų karo metų pabaigoje?

Tinklalapis Charter97.org uždavė šį klausimą Ukrainos politikui, buvusiam Aukščiausiosios Rados nariui Borislavui Berezai:

„Galiu bandyti tai priskirti žemiems rusų protiniams gebėjimams, bet paaiškinsiu kitaip. Yra toks posakis: lašas po lašo ir akmenį pratašo. Tai ir čia taip. Kai nuostolių skaičius siekė apie 100 tūkst., tai dar buvo galima nuslėpti, ir du šimtus tūkstančių galima. Bet dabar jau yra 300 tūkstančių mirusių tėvų, kažkieno brolių, vyrų, draugų - per didelis skaičius, jo negalima ignoruoti“.

Dabar rusų motinos ir žmonos, kurios ekstazėje šaukė: „Mušti Banderos vyrus, ginti Rusiją“, suprato, kad Banderos vyrų nėra, Ukrainoje nereikia ginti Rusijos, bet jos gali prarasti savo tėvus, brolius, vyrus ir draugus. Todėl grįžtama prie klasikinio modelio, kai reikia apsaugoti savo artimuosius.

Noriu priminti, kad panašus procesas kadaise pradėjo stabdyti karą Afganistane. Būtent tada motinos, pradėjusios kelti klausimą, už ką kovoja jų vaikai, tapo pirmąja torpeda, pažeidusia sovietų valdžios vientisumą, kuri pateisino karą Afganistane „padedant broliškiems žmonėms“.

 

Dabar ta pati torpeda gali sugriauti Rusijos pozicijos, kad jie „gina Rusiją Ukrainoje“, vientisumą. Jie nieko negina, tai eilinis užkariavimo karas, eilinis bandymas užimti kažkieno teritoriją, tai niekuo nesiskiria nuo to, ką Hitleris padarė Antrajame pasauliniame kare. Dabar rusai pradeda suprasti, kad Ukrainoje jie nieko nesaugo, o tik netenka artimųjų, o tai tapo pagrindiniu masinės pareiškimų serijos motyvu.

Tai ne vienintelis pareiškimas „Telegram“ kanaluose, rusės pradėjo eiti į aikštes ir kalbėti viešai. O tai yra būtent tai, ko Putinas bijo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(208)
(4)
(204)

Komentarai ()

Susijusios žymos: