„Svarbus momentas“. Blinkenas įvardijo šalis, suinteresuotas nutraukti pagalbos teikimą Ukrainai  ()

JAV valstybės sekretorius Antony Blinkenas pareiškė, kad 90 % Ukrainai suteiktos saugumo pagalbos iš tikrųjų yra investuojama JAV į jos įmones ir gamintojus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija, Iranas ir Kinija yra tiesiogiai suinteresuotos nutraukti Jungtinių Valstijų finansinės pagalbos teikimą Ukrainai. JAV valstybės sekretorius Antony Blinkenas tai pareiškė interviu CNN.

Jis pabrėžė, kad Kongreso pritarimas papildomai pagalbai Ukrainai jai yra gyvybiškai svarbus.

„Svarbus dalykas yra papildomas Ukrainos finansavimas. Tai svarbu, nes yra norinčių, kad taip neatsitiktų. Tie, kurie nori, kad pagalbos skyrimas toliau neprogresuotų, sėdi Maskvoje, sėdi Teherane, sėdi Pekine“, – patikslino Blinkenas.

Pasak jo, per pastaruosius metus ukrainiečiai padarė didelę pažangą pažabodami Rusijos agresiją, tačiau aktyvios kovos pietuose ir rytuose tęsiasi, o finansavimas baigiasi.

 

„90 % saugumo pagalbos, kurią suteikėme Ukrainai, iš tikrųjų investuojama čia, Jungtinėse Valstijose, į mūsų įmones, į gamintojus. Per pastaruosius dvejus metus suteikėme labai didelę pagalbą – apie 70 mlrd. USD. Mūsų Europos draugai ir partneriai už Europos ribų: daugiau nei 110 milijardų dolerių Ukrainai. Taigi mes dalijamės našta“, – pridūrė JAV valstybės sekretorius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(113)
(8)
(105)

Komentarai ()