Venesuelos prezidentas įžeidė Zelenskį. Ką ir kodėl jis pasakė  (1)

Venesuelos prezidentas Nicolás Maduro pavadino Zelenskį „Vakarų marionete“. Tik kodėl tolimos šalies vadovas dabar kalba apie Ukrainą?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Tai - ne pirmas kartas, kai imperializmas pastato marionetę, ja pasinaudoja ir išmeta į šiukšlių dėžę“, – sakė Maduro.

Venesuelos prezidentas Nicolás Maduro pastaruoju metu stengiasi reikštis vis garsiau. Tai kalba apie karą prieš Gajaną, tai keikia JAV ir Vakarus apskritai. Maduro suaktyvėjimas siejamas su kitais metais numatytais prezidento rinkimais. Spėjama, kad jis norėtų rasti būdų juos atšaukti, nes be gyventojų ir valdžios paramos jis jų gali nelaimėti nei švariais, nei nešvariais būdais. Kad Maduro bijo yra akivaizdu - 2023 m. birželį Venesuelos vyriausybė uždraudė rinkimuose dalyvauti apklausose pirmaujančiai kandidatei Marijai Corinai Machado dėl tariamų politinių nusikaltimų.

Nuo 2010 m. Venesuela išgyvena socialinę ir ekonominę krizę, kilusią Maduro ir jo pirmtako Hugo Chávezo valdymo laiku. Klesti nusikalstamumas, siaučia hiperinfliacija, auga skurdas. Opozicija laimi vis daugiau, nors Chávezo patikėtiniai politinėje ir teisinėje valdžioje riboja jų pergales. Taigi, Maduro kalba vis daugiau ir agresyviau, bandydamas rasti ką nors, kas Venesuelos gyventojus gąsdintų labiau nei dabartinė jų gyvenimo realybė.

 

„Turėjome tokį šlykštų kaip Zelenskis – Guaidó. Imperializmas jį sugriebė ir išmetė į šiukšlių krūvą Majamyje. Dabar Majamyje jis gyvena kaip šiukšlė, bet su milijonais kišenėje“, – savo buvusį oponentą prisiminė Maduro.

„Panašu, kad Zelenskiui pasiseks taip pat: kai nepasiseka, tave išmeta, nuspiria, apleidžia. Toks likimas tų, kurie parduoda savo sielą velniui“, – sakė Maduro.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(1)
(47)
(-46)

Komentarai (1)