Teroristai susimetė su teroristais. Ką monstriško Rusija išdarinėja Afganistane (Video)  ()

Dėl pagalbos iš Rusijos Federacijos, Talibanas Afganistane virsta armija, turinčia daugybę ginklų, įskaitant tankus ir atakos sraigtasparnius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Afganistano Talibanas aktyviai transformuojasi į visavertes karines pajėgas, turinčias visą ginklų komplektą, sunkiąsias šarvuotas transporto priemones, reaktyvinę artileriją ir aviaciją.

Visa tai atvirai demonstruoja ir patys talibai, galintys tiesiogiai liudyti apie nusistovėjusius sovietinės ginkluotės, likusios šalyje po SSRS pasitraukimo iš Afganistano 1989 m., atkūrimo procesus. Ir susidaro įspūdis, kad sovietinė ginkluotė lenkia restauruotus (ar vis dar kovai paruoštus) vakarietiškus modelius.

Nors turėtų vyrauti amerikietiškų ginklų skaičius ir „šviežumas“, dėl to, kad Afganistano nacionalinės saugumo pajėgos per 20 metų iš JAV gavo ginklų už daugiau nei 83 milijardus dolerių, bet prarado šalį per kelias dienas, pamesdamos beveik visus ginklus.

Visų pirma, šių metų rugsėjį Talibanas paskelbė vaizdo įrašą su dešimtimis tankų T-62 ir T-55, taip pat BMP-1, kurie buvo atstatyti į kovinę būklę. Pažymima, kad tai tik dar viena šarvuočių partija, kuriai atliktas kapitalinis remontas, o pačios mašinos nuo SSRS pasitraukimo iš šalies buvo laikomos „tankų kapinėse“.

 

Tai yra įranga, kuri daugiau nei 34 metus stovėjo po atviru dangumi be jokios priežiūros ir buvo metalo laužo šaltinis vietos gyventojams.

Tuo pačiu kalbame ne tik apie šarvuočius, bet ir apie visą ginklų masyvą, įskaitant kariuomenės aviaciją – sraigtasparnius Mi-24.

 

Ir mes kalbame ne tik apie šių sraigtasparnių palaikymą skrydžio sąlygomis, bet ir apie naujų pilotų ir technikų mokymą, o tai reiškia pasitikėjimą ilgalaikiu Mi-24 veikimu su turimu atsarginių dalių šaltiniu.

Tačiau prieš metus Talibano surengti „mokymai“ amerikiečių sraigtasparniu UH-60 „Black Hawk“ baigėsi gana logiškai – avarija:

 

Tai reiškia, kad šiuo metu viskas rodo, kad Talibanas negalėjo išsiversti be Rusijos Federacijos pagalbos atkuriant ir apmokant Talibaną. Sunku rasti visų reikalingų dalių, techninės pagalbos ir patarimų šaltinio paaiškinimą.

Ir galiausiai Talibano atstovai vyksta į vizitus Rusijos Federacijoje ir susitinka su Kremliaus pareigūnais. Tuo pat metu pačioje Rusijos Federacijoje Talibanas prilyginamas teroristinei organizacijai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(4)
(8)
(-4)

Komentarai ()