„Nušluokite tai nuo žemės paviršiaus.“ Ką skelbia JAV senatorius (Video)  ()

„Husiai yra visiškai priklausomi nuo Irano...“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Husiai yra visiškai priklausomi nuo Irano. Jau šešis mėnesius sakau smogti Iranui. Jie turi naftos telkinius, turi Islamo revoliucijos gvardijos korpuso būstinę, kurią galima pamatyti iš kosmoso. Nušluokite tai nuo žemės paviršiaus“, – „Fox News“ sakė Lindsay Grahamas.

Senatorius taip pat pažymėjo, kad eskalacijos Artimuosiuose Rytuose priežastis buvo JAV „silpnumas“, ir išreiškė įsitikinimą, kad Vašingtonas yra įpareigotas nugalėti husius, nes nugalėjo „vokiečius ir japonus“.

Husiai yra šiitų grupuotė, valdžią Jemene kontroliuojanti nuo 2015 m. Ją remia Iranas. Lapkričio pabaigoje husiai pareiškė, kad nuskandins visus Izraelio laivus Raudonojoje jūroje, reaguodami į „bjaurią Izraelio ir Amerikos agresiją Gazos Ruože“.

 

Tą pačią dieną jiems pavyko atakuoti krovininį laivą su 22 žmonėmis. Dėl nuolatinių puldinėjimų prieš laivus pagrindiniai vežėjai turėjo pakeisti savo įprastus maršrutus, o tai paveikė pasaulinę prekybą ir tiekimo grandines.

JAV, reaguodamos į husių veiksmus, paskelbė operaciją „Gerovės sergėtojas Raudonojoje jūroje“. Jos tikslas – užtikrinti laivybos akvatorijoje saugumą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(24)
(2)
(22)

Komentarai ()

Susijusios žymos: