Nelaukti kadrai. „Mūsų gyvybė neturi jokios vertės“, kokios dar sudėtingos mintys ateina okupantams fronte… (Video)  ()

Į nelaisvę paimtas rusų kareivis papasakojo, kaip buvo išsiųstas į frontą po treniruotės, kurios metu teko tik „du ar tris kartus“ šaudyti iš šautuvo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vaizdo įraše, kurį socialiniuose tinkluose paskelbė Ukrainos vidaus reikalų ministro patarėjas Antonas Geraščenko, vyras pasakoja: „Mums davė keletą automatinių šautuvų ir nuvarė į poligoną. Ten aš šaudžiau du ar tris kartus, o po keturių dienų mus išsiuntė skerdimui, į karą.“

Kareivis tvirtina, kad vadai jiems melavo apie tai, ką jie darys fronto linijose, ir nenurodė, kad jie turėtų pulti Ukrainos pozicijas.

„Mums buvo pasakyta: dabar jūs tiesiog sėdėsite gynyboje, šiek tiek atsiliksite ir sustiprinsite pozicijas, o tada iškart atsitrauksite.“

„Kaip paaiškėjo, mes atvykome, dieną ar dvi sėdėjome gynyboje ir viskas, tada buvome išsiųsti tiesiai į fronto liniją.“

Tada jis sako, kad buvo sužeistas ir nuvežtas į ligoninę, kur jį „sutvarstė“ prieš išsiunčiant atgal į frontą.

„Buvau ten penkias ar šešias dienas. Ir viskas, mane iškart išleido“, – sako jis.

 

Tai toli gražu ne pirmas kartas, kai Rusijos kariai pareiškia tokius teiginius – praėjusį mėnesį pasirodė vaizdo įrašas, kuriame rusų kareivių grupė išreiškia pasipiktinimą sužinojus, kad jie nebus teritorinės gynybos kariai, kaip manė, o bus išsiųsti į frontą be mokymų.

Nufilmuota nežinomoje vietoje, galima pamatyti grupę vyrų, skanduojančių „velniop karalių vadą“.

Tada fotoaparatas nukreipiamas į vieną kareivį, kuris pradeda įnirtigą tiradą.

„Pažiūrėk tai“, – sako jis. „Mes čia esame nuo 26 d., velniop, pareigūnai mums į akis melavo, kad esame dėl teritorinės gynybos. O dabar išėjo pulkininkas leitenantas ir pasakė, jog pirmą kartą tai girdi, ir pasirodo, kad mes esame šaulių dalinys.

 

Mes esame siaubingi puolimo būriai, nesame teritorinė gynyba ir jie mums tik dabar sako!“

 

Grįžus į Rusiją nepasitenkinimas dėl elgesio su kariais auga – mobilizuotų Ukrainoje kariauti rusų žmonos šeštadienį simboliškai padėjo gėlių prie nežinomo kareivio liepsnos tiesiai po Kremliaus sienomis ir reikalavo grąžinti vyrus iš fronto.

Pyktis tarp rezervistų, kuriuos prezidentas Vladimiras Putinas mobilizavo 2022 metų rugsėjį, praėjus septyniems mėnesiams po pirminės invazijos į Ukrainą, artimųjų augo jau kelis mėnesius.

Mobilizacija yra jautri tema valdžios institucijoms.

„Norime atkreipti valdžios ir visuomenės dėmesį į mūsų kreipimąsi. Išbandėme kelias priemones. Pateikėme rašytinį kreipimąsi į įstatymų leidėjus, pareigūnus, administracijas, bet nebuvome išgirsti“, – naujienų agentūrai AFP sakė 47 metų pardavimų vadybininkė Maria, kurios vyras buvo mobilizuotas 2022 m. lapkritį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(22)
(0)
(22)

Komentarai ()