Ukrainiečiai perima Juodąją jūrą. Rusai nežino ką daryti. Kas vyksta (Video)  ()

Ukraina Juodojoje jūroje perėmė iniciatyvą iš rusų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Droną „Sea Baby“ galima laikyti pirmuoju Ukrainos gynybos pajėgų jūrinio drono su integruota ginkluote modeliu, kurį sukūrė Ukrainos saugumo tarnybos, praneša Lenkijos portalas „Wirtualna Polska“.

Konkreti šių dronų paskirtis – ar tai būtų „kamikadzės“, ar daugkartinio naudojimo platformos – kol kas neatskleidžiama. Tačiau ekspertai spėja, kad šie dronai, aprūpinti raketiniais ginklais, gali padaryti didelę žalą, pasitarnauti tiek siekiant atitraukti įgulos dėmesį, tiek palengvinti tiesioginį susprogdinimą, kai jie naudojami jūrų operacijose.

2023 m. gruodį dislokuotas Ukrainos jūrų dronas „Sea Baby“ su raketiniais ginklais tapo pirmuoju tokio drono panaudojimu, nukreipiant jį į integruota ginkluote ginkluotą priešo antvandeninį karo laivą.

„Ukrainska Pravda“ paskelbtame vaizdo įraše užfiksuotas raketų, kurių konkretus tipas kol kas nenustatytas, salvės paleidimas į antvandeninį taikinį netoli Sevastopolio įlankos. 16 sekundžių trukmės filmuotoje medžiagoje matyti, kad paleista 11 raketų, nukreiptų į rusų laivą, kuris bando jį perimti.

Šis atvejis rodo sparčią nepilotuojamų antvandeninių sistemų pažangą, demonstruojant jų ugnies galios didinimą integruojant naujus raketinius ginklus.

 

Be granatsvaidžių, šiose platformose galima įrengti ne tik valdomų raketų ginklus, panašius į prieštankinių raketų sistemas, bet ir granatsvaidžius bei kulkosvaidžius nuotolinėse ginklų stotyse.

Šiuo metu antvandeninių bepiločių dronų su integruotais ginklais kūrimo koncepcija vis dar yra ankstyvoje stadijoje, o veikiančių vienetų skaičius yra ribotas. Ukrainoje naudojami jūriniai dronai atskleidė didelį šių platformų tobulinimo potencialą ir leido perimti iniciatyvą Juodąją jūrą iš rusų, priversdama Rusijos laivus bėgti iš Krymo pusiasalio.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(77)
(1)
(76)

Komentarai ()