Estija – paramos čempionė. Nuo šiol skirs dalį nuo BVP  (1)

Estijos vyriausybės vadovė pridūrė, kad nuo 2022 metų Estija jau suteikė Ukrainai karinės pagalbos už beveik 500 mln. eurų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Estija – paramos čempionė. Nuo 2022 metų Estija suteikė Ukrainai karinės pagalbos už beveik 0,5 milijardo eurų ir per ateinančius ketverius metus tam skirs 0,25 % BVP.

Estijos premjerė Kaja Kallas tai pareiškė spaudos konferencijoje, praneša „Ukrinform“, remdamasi ERR.

„Estijos indėlis į Ukrainos pergalę per ateinančius ketverius metus sieks 0,25 % BVP. Jei kiekviena šalis įneštų po 0,25 %, to reikia Ukrainai, kad laimėtų šį karą“, – sakė Kallas, ragindama kitas šalis sekti šiuo pavyzdžiu.

Estijos vyriausybės vadovė pridūrė, kad nuo 2022 metų Estija jau suteikė Ukrainai karinės pagalbos už beveik 500 mln. eurų.

„Tai būtina ir mūsų saugumui užtikrinti“, – pabrėžė ji.

Anot jos, ateinančiais metais Estija taip pat per metus skirs 14 milijonų eurų Ukrainos atgaivinimui ir su tuo susijusiems sprendimams.

 

Kallas pažymėjo, kad daugelis žmonių yra pripratę prie karo, o demokratinėse šalyse viešoji nuomonė daro įtaką lėtesniam sprendimų priėmimui. Tačiau, anot premjerės, skirtingose ​​šalyse būtina atlikti nuoseklų aiškinamąjį darbą, kodėl svarbu teikti paramą Ukrainai.

Kaip pranešė „Ukrinform“, Estija gruodžio viduryje suteikė Ukrainai dar vieną 80 milijonų eurų vertės karinės pagalbos paketą, į kurį buvo įtrauktos prieštankinės raketos „Javelin“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(15)
(0)
(15)

Komentarai (1)