„Silpnumo ženklas“. Italijos admirolas su žemėmis sumaišė NATO. Kas vyksta  ()

Buvusio Italijos karinio jūrų laivyno generalinio štabo viršininko Luigi Binelli-Mantelli teigimu, efektyviausia koalicijos karinio jūrų laivyno padalinio sudėtis turėtų būti manevringos universalios fregatos, galinčios susidoroti su oro dronais ir mažais laivais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV ir ES nesugebėjimas vykdyti bendros karinio jūrų laivyno misijos Raudonojoje jūroje yra silpnumo pavojingu metu ženklas. Tai pareiškė buvęs Italijos ginkluotųjų pajėgų generalinio štabo viršininkas italų admirolas Luigi Binelli-Mantelli, praneša „Euobserver“.

Jis atkreipė dėmesį į tai, kad Prancūzija ir Italija nusprendė neprisijungti prie JAV vadovaujamos koalicijos Raudonojoje jūroje. Tai neturėtų jokios veiklos poveikio, nes laivynai yra gerai apmokyti koordinuoti savo veiksmus net ir už tam tikros pavaldumo grandinės ribų, tačiau yra tam tikrų pasekmių.

„Politiniu požiūriu tai yra mūsų, kaip NATO ir ES partnerių, silpnos sanglaudos įrodymas“, – sakė Luigi Binelli-Mantelli.

Admirolo teigimu, Aljansas turėtų peržiūrėti ir išplėsti savo svarbą užtikrinant stabilumą ir saugumą pasaulyje. ES taip pat turėtų pagalvoti apie savo stiprybę.

Buvęs Italijos ginkluotųjų pajėgų generalinio štabo viršininkas pabrėžė, kad operacija Raudonojoje jūroje yra tiesioginis iššūkis visoms Vakarų valstybėms.

„Tai išbando mūsų ryžtą ir sanglaudą apsaugoti mūsų ekonomiką ir bendras vertybes bei gyvenimo būdą“, – sakė jis, turėdamas omenyje laivybos laisvę atviroje jūroje.

 

Binelli-Mantelli taip pat pakomentavo Italijos fregatos Virginio Fasan buvimą regione. Laive sumontuota „Davide“ karinio jūrų laivyno ginklų sistema. Jį sukūrė italų kompanija „Finmeccanica“, galinti susekti ir numušti dronus ar net greičiau judančias priešlaivines raketas iki 5 km atstumu nuo laivo. Jo nuomone, efektyviausia koalicijos karinio jūrų laivyno vieneto sudėtis turėtų būti manevringos universalios fregatos, galinčios susidoroti su oro dronais ir mažais laivais, keliančiais grėsmę komercinei laivybai.

Operacija „Gerovės sergėtojas“ Raudonojoje jūroje

 

Gruodžio 19 d. Pentagonas paskelbė apie operacijos „Gerovės sergėtojas“ prieš Jemeno husius pradžią. Jungtinių jūrų pajėgų globojama daugianacionaline saugumo iniciatyva siekiama užtikrinti laivybos laisvę Raudonojoje jūroje. Jungtinėse Valstijose šis regionas buvo pavadintas svarbiu vandens keliu. Jos dėka laikomasi pagrindinių laivybos laisvės principų. Tai didelis komercinis koridorius, palengvinantis tarptautinę prekybą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(20)
(6)
(14)

Komentarai ()