Gana Rusijos minų teroro. Juodosios jūros valstybės susivienijo  ()

Ši iniciatyva atvira „tik trijų pajūrio sąjungininkų šalių laivams.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Trys Juodosios jūros NATO valstybės narės: Rumunija, Bulgarija ir Turkija pasirašė memorandumą dėl priešmininių veiksmų grupės Juodojoje jūroje sukūrimo ir veikimo.

Tai pranešė „TRT Haber“.

„Pagal pasirašytą memorandumą, komitetas, susidedantis iš trijų šalių karinių jūrų pajėgų vadų, organizacinės struktūros ribose posėdžiaus du kartus per metus. Šis komitetas vienbalsiai spręs dėl darbo grupės veiklos ir, atsiradus atitinkamoms sąlygoms, dėl šalių, kurios dalyvaus pasibaigus karui, nustatymo ir priėmimo“, – praneša televizijos kanalas.

Pažymima, kad ši iniciatyva atvira „tik trijų pajūrio sąjungininkų šalių laivams“, tačiau bus galimas ir kitų Juodosios jūros šalių dalyvavimas, bet tik vienbalsiai sutarus trims pasirašiusioms šalims. Taip pat galės dalyvauti kitos valstybės, neturinčios prieigos prie Juodosios jūros, tačiau pasibaigus karui.

„Šalys, neturinčios prieigos prie Juodosios jūros, galės dalyvauti tik pasibaigus karinei situacijai. Proceso metu jos gali teikti mokymus, logistikos ir įrangos pagalbą, tačiau negali pasiųsti laivų. 1936 Montrė konvencija yra stabilumo Juodojoje jūroje garantija. Negali būti situacijos, prieštaraujančios Montrė konvencijos nuostatoms“, – praneša televizijos kanalas, remdamasis procesui artimais šaltiniais.

 

Praėjusių metų spalį Rumunija, Bulgarija ir Turkija vedė uždaras derybas dėl bendros Juodosios jūros išminavimo grupės sukūrimo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(16)
(0)
(16)

Komentarai ()

Susijusios žymos: