Viskas tikrai taip blogai? NATO pajėgos visiškai degradavo  ()

Skelbiamas griežtas perspėjimas NATO šalims.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jei iš tiesų reikia ruoštis karui, daugeliui NATO šalių dar reikia gerokai padirbėti, kad aprūpintų savo brigadas kovai su Rusijos brigadomis, „Tilannestudio“ televizijai teigia OSINT analitikas ir karo istorijos ekspertas Emilis Kastehelmi, skelbia Suomijos portalas Iltalehti.fi.

Pasak Kastehelmi, retorikos griežtinimas yra išmintingas Vakarų žingsnis, nes „akivaizdžiai turime agresyvią, ekspansionistinę Rusiją“, kuri dėl savo karinės ekonomikos taip pat „įgyja pranašumą prieš dabartinius Europos gamybinius pajėgumus“.

Kalbos apie pasirengimą karui atspindi politikų ir pareigūnų suvokimą, kad karo Europoje gali nepavykti suvaldyti vien Ukrainoje.

Iš dalies griežtėjanti retorika taip pat yra šaltas signalas Ukrainos ambicijoms. Jei artimiausiu metu Europos pasitikėjimas visapusišku Rusijos ginkluotųjų pajėgų nugalėjimu išblės, kai kurios šalys gali jau žvalgytis į „kitus žingsnius“, nors pagrindinis dėmesys ir toliau turėtų būti sutelktas į paramą Ukrainai.

Dėmesys gresia atsigręžti į save, nes įvairios Europos šalys prabunda dėl sunkios savo atsargų būklės.

Be kita ko, gruodį į atsargą išėjęs Belgijos generolas Marcas Thysas komentavo, kad jei „karas prasidės šiandien“, Belgijos kariuomenė po kelių valandų, kai baigsis amunicija, turės pradėti mėtyti akmenis. Belgijos kariuomenės vadas sakė, kad „turime parodyti, jog esame pajėgūs užkirsti kelią“ Rusijai pulti kitas kaimynines šalis.

 

Tokios pat pastangos dedamos ir kitur, kaip ir tai, kad Rusija, atrodo, ruošiasi daug didesniam karui nei Ukrainoje.

Pasak Kastehelmi, vienalaikis ginklų ir šaudmenų kaupimas visoje Europoje gali turėti neigiamos įtakos tam, kas atsidurs Ukrainoje. Pavyzdžiui, Suomijos paskelbtas amunicijos gamybos didinimas tiesiogiai nereiškia, kad ji atsidurs Ukrainoje, nors jų poreikis ten yra didžiausias. Be to, reikėtų plačiau aptarti kitą gamybą.

„Ne tik amunicija, bet ir raketos, tankai ir kita įranga turėtų nuvažiuoti nuo gamybos linijų, kad ne tik Ukraina, bet ir Europa, kita vertus, galėtų konkuruoti su Rusijos produkcija“, – perspėja ekspertas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(19)
(0)
(19)

Komentarai ()