Įvyko rusų įsiveržimas į Lenkijos kariuomenę. Smogė ABW spec. pajėgų komanda  (45)

Lenkijoje buvo sužlugdytas prorusiškas tinklas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vidaus saugumo agentūros (ABW) specialiųjų pajėgų komanda, veikianti Varšuvos apygardos prokuratūros Karinių reikalų departamento priežiūroje, atliko kratas prorusiškų aktyvistų, susijusių su organizacija „Bronimy Munduru dla przyszłych pokoleń“ („Apgintos uniformos ateities kartoms“) butuose, rašo „Kresy“.

Įtariamieji kaltinami perversmo rengimu, Lenkijos kariuomenės karių kurstymu atsisakyti eiti tarnybines pareigas, dalyvavimu užsienio žvalgybos veikloje, kurstymu panaudoti neteisėtus grasinimus, siekiant priversti Lenkijos kariuomenės vadovybę susilaikyti nuo tarnybinių pareigų.

Be to, tikrinama informacija apie galimą prorusiškų agentų įsitraukimą į pasikėsinimą į vieną iš generolų.

Iš įtariamųjų, tarp kurių yra viena moteris, buvo konfiskuoti kompiuteriai, telefonai ir laikmenos. Viename butų rasta ir mėgėjiškos radijo aparatūros, su kuria diversantai galėjo bendrauti su žmonėmis iš Rusijos ir Baltarusijos.

 

Pastebėtina, kad šios grupės nariai pandemijos metu užmezgė ryšius su Lenkijos kariuomene: jie teikė teisinę ir socialinę pagalbą saugumo pajėgoms, atsisakiusioms skiepytis. Nuo to laiko prorusiški agentai išplėtojo visą ryšių tinklą Lenkijos kariuomenėje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(548)
(50)
(498)

Komentarai (45)