Įvyko rusų įsiveržimas į Lenkijos kariuomenę. Smogė ABW spec. pajėgų komanda

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Kyborg 2024-01-14 13:06
Pandemija vis tik buvo dovanėlė rusijai. Asmenys be kritinio mąstymo kuriais lengva manipuliuot patys susibūrė į antivakserių grupes. O toliau jau telieka karts nuo karto šioms grupėms pemetėt "informacijos" ir jos pačios tęsia ardomąją veiklą rusijai "nedraugiškose" valstybėse.
bahuriux 2024-01-14 16:53
Išvada? Tai gal nereikėjo per prievartą skiepyti ir naudoti prievartos apribojant judėjimo laisvę ir nebūtu tokių grupių dabar.
Benediktas 2024-01-14 17:06
Tiesiog Maskovijos specialistai visada ieško kur galima įvaryti pleištą. Visada galima surasti vietų, kur galima boostinti dichatomiją - du priešingus dalykus. Ir paskui reikia vieną pusei grūsti informaciją, kas dėl to kaltas - kaip taisyklė valdžia, kuri nėra prorusiška. Na ir stumimo grupės komentaruose, boostinti nuomonę prieš valdžią.
Darius995 2024-01-14 18:17
Sąmokslo teorijas garbinančių grupių buvo visada ir pandemija nebuvo kažkoks ypatingas įvykis šioje plotmėje. Gal tik labiau trigerino "tikinčiuosius mokslu" ir dėl to tapo jų labiau pastebimos. Kas juokingiausia, pastarųjų kritinis mąstymas taip pat ne stebuklingas. Ar kada nors atkreipėte demesį, kad tikėjimas mokslu iš principo prieštarauja pačiai mokslo koncepcijai?
Benediktas 2024-01-14 18:56
Nėra dalyko, kuris nebūtų paremtas ne tikėjimu.
Darius995 2024-01-14 20:39
Manau, kad Kantas Jums galėtų vaisingai paprieštarauti, supažindindamas su sintetiniu apercepcijos vienumu bei skirtumu tarp grynojo bei empirinio pažinimų.
Dannas3 2024-01-14 21:23
Ne pandemija, o socialiniai tinklai. Nebuvo socialiniu tinklu, nebuvo galimybes idiotams burtis i "gaujas".
Hmz 2024-01-15 00:36
Čia kažkas pradėjo pasakoti apie kritinį mąstymą, bet paskui išsitraukė savo stabuką Kantą ir paskendo religinėje ekstazėje.
Darius995 2024-01-15 01:18
Ar galėtumėte išplėsti savo mintį ir išsklaidyti mano sutrikimą? Vienas žymiausių Kanto darbų yra būtent apie kritinį mąstymą, o ir su religija jis nebuvo labai draugaujantis, tad labai smalsu, ką Jūs turite omenyje?
Benediktas 2024-01-15 05:08
Na pvz. žengi žingsnį empyriškai ir patiri, kad pagrindas kietas, o po to tiki, kad žengiant kitą žingsnį jis bus toks pats. Be ne faktas.
Magnus 2024-01-15 10:47
Pandemijos metu kritiškai mąstančiam žmogui buvo sunku, nes apsavartyti bei apturėti atviros diskusijos nebuvo galima. Jei to nepastebėjai per 2metus pandemijos, Sveikinu tu neturi kritinio mąstymo.
immortallt 2024-01-15 10:52
Nebūtų buvę ribojimų asmens be imunizacijos, būtų mirčių dar daugiau iššovę į viršų, tada būtų rašoma apie tai, kaip "valdžia" vykdo pensininkų genocidą. Kol buvo maskoliams palankūs žalstiečiai, kurie sukėlė didžiausią piką COVID'o valdžioje (ir daugiausia mirčių), tol buvo tyla. Prievarta pas mus ir teises išsilaikyti reikia. Dar prievarta eismo taisyklių laikytis. Prievarta mokėti už elektra, gal aš nenoriu mokėti už elektrą. Reikėtų priversti ir rankas pradėti plautis bei sergant realiai iš namų neiti - va čia tai būtų baisi prievarta. O tai higiena daugumai yra nesuprantamas dalykas ir be prievartos nieko nebus. Kitose šalyse, o kitiems asmenims ir Lietuvoje, fekalijas savo paleisti tekėti gatve irgi yra normalu, bet Lietuvoje draudžiama - irgi prievarta. Gydytojai operacijų metu kažkodėl irgi plaunasi rankas, dėvi kaukes ir pan., irgi prievarta. Gal naikinam šitą prievartą? Padavėjams, virtuvės darbuotojams irgi nuolat primenama apie rankų plovimą, kitur diegia priemones, kad nuėjus į WC būtinai praleistum bent 30s prie kriauklės plaunant rankas, irgi prievarta. Gal nori, kad tau šūdinomis rankomis maistą atneštų? Dar pašaudyti į minią norėčiau - bet irgi prievarta, neleidžia kažkodėl. Absurdum ad ridiculum, bet lygiai toks pat absurdas yra su prievartiniu skiepijimu. Nenorėjai, galėjai nesiskiepyti, su dalimi tų pasekmių. Dalimi, nes vis tiek susirgus, kažkodėl gydymas vis tiek liko mokamas, net jei aktyviai pasirinkai nesiskiepyti. O apie antivakserius buvo vienas ES tyrimas, kuris visų gandų ir mitų pradžią atsekė berods iki 5 ar 8 žmonių, t.y. tai buvo organizuota struktūra sėti baimę ir nepasitikėjimą. "Tikiu mokslu", taip, neteisinga frazė, mokslu tikėti nereikia. Turėtų būti gal labiau "pasitikiu mokslu", bet ir tai ne visai teisinga. Esmė ta, kad net jei pats eis mokslininkas, negali išmanyti visų sričių, realiai pasitiki ar tiki tos srities mokslininkų darbu.
SPeed_FANat1c 2024-01-15 11:23
Tai antivakseriai irgo masto kritiskai. Media skelbia kad vakcinos gerai, o jie masto kritiskai, kad cia mes esam bandomieji triusiai. Daugima butent nesupranta o tik tiki mokslu. Bet nebuvo garsiai kalbama to mokslo apie rizikas, bet realiai kai jai eini skirpytis, pasirasai man atrodo kad surinki nors garantijos del salutiniu poveikiu nesuteike
immortallt 2024-01-15 12:35
Nuo fiziologinio vandens šalutinio poveikio garantijų tau nesuteikia. Aspirino šalutinius poveikius paskaityk. COVID šalutinis poveikis bet kokių vakcinos sukeltų šalutinių poveikių tikimybė bus šimtais kartų didesnė, kaip ir žalos mastas daug didesnis. Bet kurio skiepo galimas užkrėtimas dėl dūrio. Taip pat galimos alerginės reakcijos ir t.t. COVID'u prasirgo koks 20% populiacijos koks skiepijo. Paskiepijo per 50%. Tai jei nuo COVID mirė per 10 tūkst. žmonių, tai pagal antivakserius nuo skiepų turėjo mirti bent 200 tūkst. žmonių, o likę tapti nevaisingais. Klinikiniai tyrimai skiepų buvo atlikti. Dabar apie skiepus prieš COVID surinkta daugiau medžiagos ir atlikta daugiau tyrimų nei bet kokio medicininio preparato ar vakcinos nei iki šiol buvo bet kada istorijoje. Bet žinoma, bandomieji triušiai, kas antras nuo vakcinos numirė ir t.t. Kritiškai mąstyti, nereiškia, aklai kvestionuoti. Kritinis mąstymas reiškia, kad sugebi faktus ir argumentus apdoroti ir įkorporuoti į savo mąstymą.
Dannas3 2024-01-15 13:08
Su tuo kritiniu mastymu, tai cia laisvai gali prifilosofuot visko. Nes visokiu faktu objektyvuma vertinsi subjektyviai, pagal savo confirmation bias ir atsirinksi galiausiai, kas atitinka tavo pasauleziura. Diskusijoj, jei esi protingas ir oponento argumentai logiskesni, sugebesi pripazint, kad esi neteisus. Bet daznai buna, kad jokie argumentai neveikia, ir toliau lieki isikibes savo tiesos.
kestutisz 2024-01-15 13:19
BS, o ne pateikti įrodymai. Mol radiją rado - tokią (arba komponentus iš kurių pasikurt gali) pas bet kokį meikerį rasi, čia 100+ metų senumo know-how. Dar pridedam "antivakserių" temą - ir vienintelis variantas kurį matau tai naujai valdžiai reikia kažkaip atitraukt dėmesį nuo visokių ten tv perėmimų ir kt banditizmų.
Magnus 2024-01-15 14:53
Nemanyk, jog diskutuoji su savo antivaksere uošvene. Pateiki labai vaikiškus pavyzdžius ir tiesiog nori žūt būt apginti savo įsitikinimus, tai akivaizdu. Tau pačiam žinoma, tai nėra akivaizdu. Buvo nuomonių visokių pandemijos metu ir tos nuomonės ne iš tavo įsivaizduojamų debiliukų ėjo.. Bet viskas buvo trinama , blokuojama ir cenzūruojama. Betkoks kritinis mąstymas buvo draudžiamas. Tūkstančiai gydytojų, bei daugybė žinomų ir protingų žmonių (protingesnių už tave, gali suvokti? ar visi durniukai aplink tave) stengėsi išreikšti savo nuomonę bei sukurti atvirą diskusiją, to nebuvo. 5-8 žmonės, taip? Daktaras John'as Cambell'as irgi prie jų? Tu net nesugebėtum išvardinti 10 gydytojų kurie turėjo kitokią nuomononę apie priverstinį skiepijimą, nes net nebandei kritiškai mąstyti. Skleidei "gerają" priimtiną nuomonę net nesusimąstydamas. Confirmation bias - ir nieko daugiau. Žinoma nesmerkiu, sunku eiti prieš srovę. žmonių prigimtis tokia.
Dannas3 2024-01-15 15:59
https://m.youtube.com/watch?v=in-TAYECE ... ZW1pamE%3D Ar ne tokio tipo daktarus turite galvoj )
kestutisz 2024-01-15 17:50
Nu žinok still ženkliau geriau už "nieko nežinau, nieko nemoku todėl idealiai tinku" būt nesveikatos ministru ir visus jo sekspertus...
Magnus 2024-01-15 18:35
Ne šitų nežinau, nežiūrėjau. Kiek suprantu, visi tie kurie nevertė skiepytis yra šundaktariai debiliukai, tiesa?