Įvyko rusų įsiveržimas į Lenkijos kariuomenę. Smogė ABW spec. pajėgų komanda

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Benediktas 2024-01-15 18:41
O kas, jei tiek vakseriai, tiek antivakseriai yra teisūs? Ar šitas variantas galimas?
Kyborg 2024-01-15 18:42
Nedidelis pastebėjimas. Frazę "tikintys mokslu" naudoja išskirtinai antivakseriai, frazę "rusai puola" iki karo naudojo išskirtinai prorusiški asmenys. Kaip jūsų idėjinis draugas Kepenis mėgsta sakyt "pamąstymui".
Dannas3 2024-01-15 19:49
O kas cia tokie verte? Jokia paslaptis, kad tarp antivaxeriu daug daugiau debilu procentaliai, nei tarp vaxeriu. Labai buciau nustebes, jei ir tarp daktaru tas pats negaliotu.
Magnus 2024-01-15 21:34
Apie kritinį mąstymą šnekame, kaip yra svarbu įvertinti įvairias perspektyvas bei siekti objektyvumo. Kaip svarbu kritiškai vertinti savo pačių mintis bei įsitikinimus. Atvirai sakau, jei turėtum kritinį mąstymą bei sugebėtum atsirinkti informaciją bei metodiškai be emocijų, logiškai pažvelgti į situaciją, nereikėtų juokelių mėtyti apie šundaktarius ir kiaulės akytes nustačius klausti "kas čia tokie vertė??". Sugebėtum kaip žmogus bendrauti.
Dannas3 2024-01-15 23:16
Patikek, tu cia ne pirmas ir ne paskutinis, kuris vietoj argumentu naudoja filosofines trydas.
Magnus 2024-01-16 10:09
Kadangi protelio pakankamai neturi, todėl ir nesupranti. Įsivaizduoji kitus debilais vadindamas jog protingas esi, bet taip nėra ir tau suvokti to neįmanoma deja. Su tavimi šnekėtis, lygiai tas pats kaip beždžionę programuoti mokinti. Pasižiūrėk į savo komentarus.
immortallt 2024-01-16 11:08
Kritinis mąstymas, ne apie perspektyvų (susigalvotų be faktinių duomenų) vertinimą, o faktų. Tai kad kažkas iškelia trydą, kad pasiskiepijus būsi nevaisingas, neturint jokių faktinių pagrindimų tos teorijos, kritiškai mąstydamas tokį teiginį tiesiog atmeti. Nebuvo prievartinio skiepijimo. Jei nebūtų buvę skiepų iš viso, tai tiesiog ir toliau sėdėtų visi neprasirgę karantine, kol lėtai didžioji dalis populiacijos prasirgtų. Atsirado galimybė skiepytis, "kontroliuojmai prasirgi" ir nesėdėti karantine, jei esi neprasirgęs, tik tiek. Jei buvai prasirgęs, nereikėjo skiepytis, kad galėtum nesilaikyti karantino. Jei nesi durnas egoistas bei esi atsakingas, atsisakydamas skiepų pats turėtum laikytis karantino. Kadangi laikantis šių sąlygų tau neatrodytų vakcinavimas prievartiniu, tai išvada, esi arba durnas, arba egoistas, arba nesi atsakingas. Ir kad atsiranda vienas kitas nupušęs ar dėmesio ištroškęs medikas ar daktaras, kuris spjauna į viską, ir pradeda aiškinti, kaip vienas čia minėtas Lietuvos daktarėlis, kaip pas jį "klientai" numeta po 10 kg svorio sveikai per savaitę karštoje vonioje gulėdami ir valgydami ką reikia (na nebent kokius nuodus)... Visi tie antivakseriai aršūs kažkodėl seka prorusiškus informacijos kanalus. Kiti net aiškina, kad nėra prorusiški. Jie palaiko Karbauskį, kai pagavo, kad kortelę atidavė prabalsuoti, bet buvo už pašalinimą, kai tą patį padarė Karalius. Irgi demonstruoja kad jiems dzin principai ir vertybės, svarbu pateisinti save ir savo norus. Mano vaikiški palyginimai yra atsakymas į antivaxerių argumentus tame pačiame lygyje, t.y. vaikiškame. Į vaikiškus ir dar melagingus teiginius negali atsakyti ne vaikiškai.
kestutisz 2024-01-16 11:59
BS ir demagogija. Pats buvau prasirgęs ir turėjau eiti dėl pišpasio tikrintis antikūnius, nes idiotai valdžioje niekaip nenorėjo pripažinti natūralaus persirgimo fakto, klounai valdžioje neturėjo ir vis dar neturi išvis jokio supratimo kaip veikia imunitetas. Na kad jis ne pusmetį galioja ir pan. Buvo bukas produkcijos stūmimas. Ir karantinas baigėsi ne tada kai kažką ten suskiepijo ar nustotojo sirgti - o kai kišeniniams AT teisėjams, galimai, reikėjo išsukti buką valdžią. Nors, realiai tai gal ir be reikalo varginosi išsukinėt, kaip rodo praktika seimo nariu galima sėkmingai dirbti ir iš kalėjimo, manau drąsiai galima taip pat eit ir ministro pareigas.
Magnus 2024-01-16 12:19
Immortallt, tu neatrodai visiškai beviltiškas, kažkiek košės galvelėje yra, bet nesugebi atsirinkti į ką kreipti dėmesį ir prieš ką argumentus statyti. Jei kažkas pasakė jog pasiskiepijus visus sužymės ir per 5G seks ar ten tapsi nevaisingas, kaip sakai be įrodymų, tai nereiškia jog visi kritiškai,logiškai mąstantys bei skeptiškai į visuotinius, priverstinius (taip priverstinius, nors ir kaip tau tai keista beatrodytų) skiepus žiūrintys žmonės yra tokie. Ignoruoti reikia tai ir tiek. Čia šitie veikėjai (debiliukai) buvo tik dar viena paskata skiepytis. Kuri suveikė tokiems kaip tu, kurie mėgsta save išsikelti pagal protinius gabumus ir didžiausia jų baimė yra būti palaikytiems bukapročiais visuomenėje. Juk sakiau tau, nesiginčyti su kitais galvoje turint savo antivakserę uošvenę. Tu taip užstrigai tame propagandos burbule, netgi apie kepenius ir visus kitus daugiau žinai negu tavo įsivaizduojami antivakseriai debiliukai. Ir argumentuoji vaikiškame lygyje.
Dannas3 2024-01-16 12:49
sorry, turiu labai maza tolerancija idiotams, del ko greitai dinsgta mandagumas, jei tik pajauciu sudmalyste. tavo visa argumentacija, jei taip galima vadinti, yra mazdaug tokio lygio: tai pasidomek ka ir kiti galvoja, ta prasme alternatyvia tiesa. Tu neduodi jokiu saltiniu,jokiu konkreciu teiginiu, tik pezi kazka aptakiai. Galvoji cia tik dundukai, delfi paskaite renkasi? ar manai toks vienas protinguolis esi, o visi kiti nezino kas pvz youtubas ar kokia quara yra, kur viskas paduota ant lekstes, tereikia tik pasiimt.
immortallt 2024-01-16 12:55
Jei neturi antikūnių - neprasirgai. Žmogaus žodžiu tikėti, kad jis prasirgo reikia? Šiaip pats irgi neturi jokio supratimo, kaip veikia imunitetas ir virusai, kaip ir aš tik minimalius pagrindus suvokimo turiu, bet matau, ką jau bandai suplakti. Galvoji, kad COVID'as kaip vėjaraupiai - kartą prasirgai gyvenime ir turi imunitetą. Deja COVID yra labiau kaip peršalimas ar gripas, kartą prasirgai, sirgsi vis tiek, tik kitą kartą lengvesne forma, jei virusas nebus spėjęs stipriai mutuoti. Todėl skiepų nuo COVID ar persirgimas turi ribotą galiojimo trukmę. Skiepai sukurti taip, kad kuo daugiau mutacijų imunitetą įgytum, persirgus imunitetas įgyjamas siauresniam ratui atmainų, tiek kad gauni "aktualiausią" versiją. Karantinai baigėsi, kai turinčių imunitetą kritinė masė susidarė ir virusas numutavo į lengvesnę formą ir tiesiog krito hospitalizacijų skaičius. Magnus, kas iš antivakserių pasisakė normaliai prieš skiepus? Taip, yra argumentų prieš skiepus apskritai, pats šiaip skiepytas esu mažai nuo ko dėl mano asmeninių medicininių priežasčių - anksčiau turėjau stiprias alergines reakcijas, dabar imunitetas susitvarkęs, tai skiepijuosi, bet tai nėra argumentas kodėl didžioji dalis visuomenės turi nesiskiepyti. Jei naudoji tuos pačius argumentus kaip bukapročiai, tai tada esi toks pat, pvz. kaip su šautuvu varė skiepytis. Supratau, šiaip čia keliems atrodo, reikėjo pratęsti ką darė žalstiečiai pralaimėjus rinkimus - kelti kuo didesnę bangą ir šiaip tiesiog vyresnių nei 45 metų nepriimti į ligonines gydyti COVID, o antibiotikus skirti tik ligoninėse, nes kitaip pritrūktų. Gal ir gerai, pensininkų būtų neblogai sumažėję. Kai pateiksi ne vaikiškus argumentus kodėl skiepijimas buvo blogai, tada galėsiu ne vaikiškai atsakyti. Rezultatas toks, kad skiepai mirčių skaičių sumažino kokiais 50-70%. Reikėtų atsiversti tikslius skaičius statistikoje ir pasižiūrėti koks buvo galutinis rezultatas. Taip pat rezultatas toks, kad nuo COVID skiepų, atmetus alergines reakcijas ir užkrėtimus per dūrio vietą, mirčių yra vienetai. Kiek tuo metu skaičiau (dabar gal daugiau info jau yra), komplikacijos po skiepų tokios pat kaip gyvo viruso, t.y. jei būtų skiepytas susirgęs virusu, greičiausiai turėtų tas pačias komplikacijas, tik žymiai stipresnes, nes būtent gyvo viruso tos komplikacijos ir pasitaikydavo ženkliai dažniau, nei skiepijant. Labai norint yra tūkstančiai straipsnių remiantis JK atvirais pacientų duomenimis. Kitaip sakant atlikti detaliausi klinikiniai tyrimai žmonijos istorijoje. Skaitinėjau tik santraukų santraukas, retais atvejais atsiversdavau tyrimo santrauką. Neturiu kvalifikacijos kvestionuoti tyrimų.
kestutisz 2024-01-16 13:41
Vieną kartą patikrinai - buvo, vadinasi toliau nėra prasmės. Būtent taip ir veikia imunitetas, kad pačių antikūnių pasigamina tada kai reikia, o ne šiaip kaip durneliai bėgo po skiepų matuotis ir dar badytis, kad jų būtų belenkiek - nes nu patikėjo tom pačiom pasakom, kad nu jų turi būt daug. O ten kur toliau pasakoji pasakas apie "daugiau mutacijų" tai čia su realybe išvis nesisieja, dar net šiandien tuo nelikvidu kur skiepija - jis tikėtina yra tos pirmos versijos, kurią patvirtino kaip "emergency", be jokių tyrimų ir kažką pakeisti ten niekas nieko negali. Bo reiktų realių tyrimų (kurių normalių išvis nebuvo, nes nu dangus griūva).
Darius995 2024-01-16 14:35
Įdomi mintis. O gal gali būti, kad abi pusės neteisios? Toks variantas atrodo labiau tikėtinas.
donatasv 2024-01-16 18:48
Visa šita vakserių ir antivakserių kova man kelia juoką. Dažniausiai antivakseriai net nesugeba suformuluoti normaliai minties arba normaliai argumentuoti kodėl. Tarkim aš pasiskiepijau bet skeptiškai žiūrėjau į skiepus. Kai manęs paklausdavo ką tu nepasitiki mokslu? Atsakymas būdavo paprastas mokslas eina sava vaga, o kompanija siekenti uždirbti kaip gyvenimas rodo nevisada vadovaujasi mokslo sukurtomis taisyklėmis. Kai kuriami vaistai ar vakcina tai tyrimams ir komplikacijoms, testavimui skiremi ne vieni ir ne dveji metai. Čia neprireikė net metų, kad patvirtintų ir paleistų masiniu būdu. Vien tai jau leidžia dvejoti patikimumu ar bijoti komplikacijų. Pats mokslas nebereikalo sukūrė griežtas taisykles vaistų/skiepų patvirtinimui.
immortallt 2024-01-17 08:59
kestutiz, tai gripu, peršalimu ir COVID sirgai tik po kartą gyvenime? Jei ne, štai ir įrodymas kad apie virusus ir imunitetą net savo asmeninės patirties nesugebi tinkamai suvirškinti. Pandemijos metu skiepai yra pirmiausia ne asmeninė apsaugos priemonė, o kolektyvinė.
HardAxe 2024-01-17 11:05
nu blem.. buvo argumentus. Viena boba sakė, neaiškus tyrimas rašė ir t.t. - forumo teršimas ir nesantaikos skurstymas. p.s. Jeigu žmonės taip bijo minimalaus šalutinio poveikio, turėtų balsuoti už visiška alkoholio ir cigarečių draudimą bei kriminalizavimą šalyje. Tos priemonės irgi sukelia šalutinius poveikius....
SPeed_FANat1c 2024-01-20 13:41
prie ko cia tas aspirinas? yra tie salutiniai poveikiai, bet as ten ir pasirenku rizikuot ar ne.Plius aspirinas yra jau seniai sukurtas. Tai jei aspirina galiu pasirinkt vartot ar ne tai ir skiepytis logiska kad renkuosi ar noriu. Gal ir daug didensis salutinis yra nuo covido, bet cia jau nezinau. O gal cia didesne tikimybe yra jei buni ne namie. Jei as namie dirbu , neinu kur nereik, tai gal vis del to as namie saugesnis esu nes tiesiog nepasigaunu to covid. Bet irgi su tais tyrimasi - kaip tu gali atlikt tyrimus pvz 10 metu jei dar 10 metu net nepraejo nuo sukurimo? As nesakau kad kas antras numire. As leisdamasis vakcina bijau kad nebuciau tas kuris mirs po 3 metu. Gal po 20 metu efektas tik pasirodys. Nu tiesiog nieko nezinau. Kad apdoroti faktus ar argumentus tada turi but mokslininkas tos srities. Tai kodel tada norim kad parpastas zmogus kritiskai mastytu jei jam ner galimybiu jei jau toks apibrezimas? Gerai, pateiksiu pavyzdi kaip mokslas nevisad teisingai sako. Pvz yra tas refliuksas. Dauguma daktaru duoda rugstinguma mazinancius vaistus. Nu zmones tiki, kaip cia visi kurie eina uz vakcinas sako kad reik tiket. Nu ir vartoja tuos vaistus iir jiems pasidaro dar blogiau. O kodel blogiau - va kitas daktaras Unikauskas ir isaiskino. RUgstingumas ir taip ju yra mazas dazniausiai, su amziujmi jis mazeja, o tyrimai nepadaromi pries darant vaistus, tai zmogui ji dar sumazina , tai pasidaro dar blogiau. Va tau ir tiket daktarais, mokslu. Del kovidu vakcinu irgi yra mokslininku tos srities kurie yra pries tas vakcinas, kaip ir Unikausko pavyzdyje. Kad ir sesele pazistama nesiskiepijo, ji jau tikrai yra labiau isprususi sitoj srity nei paprastas zmogus. Tai gal geriau savo galva galvot ir tada jau busi pats ir atsakingas bent, nes daktrai atsakomybes neprisiima pilnos. Aisku as cia gal bereikalo taip edukuoju, geriua man is tirko kad kiti pasivakcinuoja, prisiima rizika, maziau skeidzias tas covidas, o tada as tiesiog maziau sansu kad uzsikresiu. Bet tiesiog noris issakyt ka realiai galvoju, neatsispiriu tai pagundai.
SPeed_FANat1c 2024-01-20 13:45
jei pats pasiskiepijo, tai valio, aciu, likusiems nuo to tik geriau, iskaitant antivakserius. Cia sakau man toks jausmas kad yra kalama kad visi kiti pasiskiepytu. O tiem kas nenoris skiepytis , jei visis pasiskiepys ir nesirgs, tai net nereiks ir skiepytis nes nebus nuo ko uzsirkrest.
SPeed_FANat1c 2024-01-20 13:46
tai tokius. Jis profesorius, tai gal uz beleka neduoda profesoriaus vardo. O gal atimt reiketu jei jau zinios paseno ar jau protelis nebeveikia?
SPeed_FANat1c 2024-01-20 13:56
jei sakyim vakseriai teigia kad 1+1=2 o antivakseriai teigia kad 1+1 nelygu 2, nu tai negali but abu teisus. Aisku cia kintamuju yra daug daugiau kad nustatyt kur tiesa. bet ir 1+1 = 2 tai yra 100 % tiesa. O su covidu 100% tiesa nera zinoma, nes nesuteikia garantiju net vakcinu gamintojai. Bet vakseriai teigia lyg tai butu 100 % tiesa. Jei tu nesivakcinuoji , tai tu debilas. Plius 1+1 = 2 tiesa labai lengva irodyti. O su covido irodymu yra labai lengva manipyliuot nes mes paprasti zmones nesuprantam. Kiekvienas paprastas zmous moka sudet 1+1 tad ner kaip manipuliuot. O va su covidu belieka tik tiket. Bet as tikiu kad tie mokslininkai, politikai nori pamazinti covido sklaida. Toks interesas. Tai tikiu kad su vakcinomis bus tai efektyviau ,greiciau. Bet esme kad kad ir ta mase pasivakcinuos, gali but kad kazkam pakenks vakcina. Juk net kazkuria ten vakcina atsauke del kresejimo , nors ji buvo pirma kaip lygus sulygiu konkuruojanti su kitomis. Nu tai va jau iskart irodymas kad mokslas nebutinai yra teisus. Astrazeneca va db prisiminiau. Bet net ir jei ir uzkreses kam nors kraujas, nu ten vienam kitam nepasiseks, bet daugumai pasiseks, ir kovido sklaida bus sumazejusi, tai va tisklas pasiektas mokslininku, politiku. O kad ten kazkam blogai bus - px. O tas sakykim kuris nenori vakcinuotis, jis gali tiesiog namie pasedet ir jis gal neuzsikres. Arba jis galvoja kad jis yra jaunas sveikas ir jo organizmas atlaikys. O jei ir neatlaiksys - zinos kad pats kaltas.