„Noriu sugriauti NATO!“ Putinas pasiuto  ()

Putinas intensyvina agresyvią retoriką NATO šalių atžvilgiu, dar kartą pasitelkdamas seną argumentą apie tariamą būtinybę ginti „etninius rusus“ kitų šalių teritorijoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Spėlionės, ar Rusija iš tikrųjų gali pulti NATO ir ar ji sustos ties Ukraina, tebevyksta. JAV karo studijų institutas (ISW) analitikai primena, kad Vladimiras Putinas intensyvina agresyvią retoriką NATO šalių atžvilgiu, dar kartą pasitelkdamas seną argumentą apie tariamą būtinybę ginti „etninius rusus“ kitų šalių, šiuo atveju Baltijos šalių, teritorijoje.

„Putinas sausio 16 d. pareiškė, kad Latvija ir kitos Baltijos valstybės „išvaro rusus“ ir kad ši situacija „tiesiogiai veikia [Rusijos] saugumą“, rašo ISW.

Anot analitikų, taip norima sudaryti sąlygas „būsimai eskalacijai prieš Baltijos šalis ir tai greičiausiai yra dalis jo platesnių pastangų susilpninti NATO“.

Anot ISW, Putino puolimas prieš Baltijos šalis kol kas nėra tikėtinas. ISW analitikai „nepastebėjo jokių ženklų, rodančių Rusijos atakos prieš Baltijos šalis neišvengiamumą ar tikimybę, tačiau Putinas gali sudaryti informacines sąlygas būsimiems Rusijos agresyviems veiksmams užsienyje, prisidengiant „tautiečių“ apsauga“, – rašo analitikai.

 

Anot jų, Putino tikslas kare Ukrainoje yra ne užkariauti šalį, o sugriauti NATO. „2022 metais Putinas įsiveržė į Ukrainą ne norėdamas apginti Rusiją nuo NATO grėsmės, o siekdamas susilpninti ir galiausiai sunaikinti NATO – šio tikslo jis vis dar siekia“, – perspėja ISW.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(11)
(28)
(-17)

Komentarai ()