„Kremlius pasinaudos šiais įrankiais.“ Kam ruošiasi Rusija? Lietuvos žvalgyba atskleidė tikrąjį Putino tikslą  (1)

Lietuvos žvalgybos tarnybos atskleidė tikrąjį Putino tikslą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kam Kremlius ruošiasi? Lietuvos žvalgyba atskleidė tikrąjį Putino tikslą.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas siekia ne tik Ukrainos pralaimėjimo, bet ir ilgalaikės konfrontacijos su Vakarais.

Taip teigė Lietuvos valstybės saugumo departamento (VSD) vadovas Darius Jauniškis, praneša Delfi.

Pasak jo, Rusijos karas prieš Ukrainą išliks svarbiausiu veiksniu, formuosiančiu saugumo darbotvarkę regione. Įskaitant ir Lietuvą. Jauniškis prognozuoja, kad situacija greičiausiai išliks tokia pati kaip ir pernai. Jis mano, kad mažai tikėtina, jog šiais metais Rusijos agresija, jos tikslai ir strategijos pasikeis.

„Žinoma, nematome jokių prielaidų konfliktui įšaldyti, nei Putino, nei jo administracijos noro šia kryptimi“, – sakė Jauniškis.

Jis pažymi, kad Putino tikslas yra Ukrainos pralaimėjimas, „denacifikacija“ ir „demilitarizacija“, okupuotų teritorijų kontrolė, bet ne tik tai. VSD vadovas mano, kad Maskva ruošiasi ilgalaikei konfrontacijai su Vakarais, o įrankių spektras – platus.

 

Jauniškis neatmeta, kad Kremlius pasinaudos šiais įrankiais mažindamas pagalbą Ukrainai, naudos informacines ir kibernetines operacijas, neatmeta branduolinio šantažo, incidentų NATO šalių teritorijose.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(26)
(39)
(-13)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: