„Į Ukrainą atvyksta 4 branduoliniai reaktoriai.“ Kažkas neįtikėtino  ()

Ukrainą ir toliau plėšo karas. Kasdien Ukrainos miestuose aidi sirenos, keliuose fronto sektoriuose rusai, nepaisydami nuostolių, stumiasi pirmyn. Bet yra ir gerų žinių - į Ukrainą atvyksta keturi branduoliniai reaktoriai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukraina tikisi šiais metais pradėti statyti keturis naujus branduolinius reaktorius, nes siekia kompensuoti dėl karo su Rusija prarastus energijos pajėgumus, pranešė energetikos ministras Hermanas Haluščenko, rašo „Reuters“.

Ministro teigimu, visi keturi reaktoriai bus pastatyti Ukrainos vakaruose esančioje Chmelnyckio atominėje elektrinėje.

Du blokai bus pagrįsti rusiška įranga, kurią Ukraina planuoja importuoti iš Bulgarijos, o kituose dviejuose bus naudojamos „Westinghouse“ technologijos. Gruodį Ukrainos atominės energetikos bendrovė „Energoatom“ ir „Westinghouse“ pasirašė sutartį. Haluščenko teigia, kad statybos bus pradėtos vasarą ar rudenį.

 

Šiuo metu trys atominės elektrinės Ukrainoje pagamina daugiau nei 55% šalies elektros poreikio, tačiau Kyjivas nori išplėsti sektorių, kad padėtų kompensuoti Zaporižios, didžiausios Europos atominės elektrinės, nuostolius. Nuo 2022 metų Zaporižios atominę elektrinę kontroliuoja Rusijos įsibrovėliai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(94)
(7)
(87)

Komentarai ()