„Jie buvo per daug atviri.“ Ką bendramoksliai kalba apie Putiną  ()

„Točka“ žurnalistai paskelbė ištraukas iš neoficialiai Rusijoje uždraustos Vladimiro Putino biografijos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijoje dar 2000 metais buvo išleista Olego Blockio knyga apie Putiną. Netrukus po to ji buvo neoficialiai uždrausta - jos neįmanoma rasti nei internete, nei knygynuose. Žurnalistai mano, kad taip buvo dėl to, kad toje biografijoje Putino bendramoksliai buvo per daug atviri.

Pavyzdžiui, jie pasakojo, kaip Putinui patiko dirbti KGB. Jis taip džiaugėsi prasibrovęs į KGB, kad net išgėręs sėdo prie vairo. „Tarp mūsų galiojo neišsakyta taisyklė, kad aš negaliu jo klausti apie tam tikrus dalykus. Vieną dieną labai labai nustebau, kad nors jis išgėrė, vis tiek sėdo prie vairo. Jis niekada anksčiau sau to neleido. Tik vėliau supratau, kad tokiu būdu bendražygis kartu su manimi šventė savo patekimą į KGB“, – pasakojo Putino mokslo draugas.

Toje knygoje taip pat buvo pasakojama, kad Putino tėvai bijojo, kad sūnus gims su patologijomis, nes jo mama išgyveno labai sunkius laikus, įskaitant, aišku Antrąjį pasaulinį karą.

 

Tokios detalės, nors ir yra apie Putino jaunystę, Rusijoje buvo nepriimtinos ir knyga neprasibrovė į pardavimo vietas.

Įdomu tai, kad dauguma Putino mokslo draugų tapo turtingi. Pavyzdžiui, Grigorijus Geilikmanas ir Vladimiras Jelfimovas yra sėkmingi verslininkai. Jų įmonės gauna stambius valstybės užsakymus.

(21)
(25)
(-4)

Komentarai ()

Susijusios žymos: