„Tokio žiaurumo žmonėms dar nemačiau“ (Video)  ()

Pasienietis pasakojo, kaip okupantai skriaudė ukrainiečius belaisvius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

21 mėnesį Rusijos nelaisvėje praleidęs Luhansko būrio pasienietis Aleksandras Zarva teigė, kad įsibrovėliai tyčiojosi iš jo dėl patriotiškų tatuiruočių – net užsiundė ant vyro šunis.

Aleksandras tai pasakė interviu metu.

„Smagiausi dalykai prasidėjo tardymo izoliatoriuje: mušimai, patyčios, žeminimai. Tokio žiaurumo žmonių atžvilgiu dar nemačiau. Nežinau, kokią žalą mes jiems padarėme šiame gyvenime“, – prisimena jis.

Rusijos Federacijos nelaisvėje esantys ukrainiečių gynėjai buvo kankinami, taip pat bandyta juos numarinti badu. Kaliniams buvo duodami „indai“ iš įvairių valymų, tačiau jie buvo labai karšti ir ukrainiečiai tiesiog nespėjo jų suvalgyti per skirtą laiką, o už tai rusai juos sumušė. Todėl ukrainiečių kariai daugiausia valgė duoną ir vandenį.

Visa tai vyko nuo 2022 metų balandžio iki spalio, o kai kaliniai jau buvo vežami į kalėjimą, jie ten taip pat buvo smarkiai sumušti. Po to 2,5 mėnesio kaliniai buvo žadinami 6 valandą ryto, verčiami giedoti Rusijos himną ir jiems uždrausta sėdėti. Ukrainiečiai turėjo stovėti 16 valandų per parą, naktį juos taip pat buvo galima pažadinti, sumušti ir vėl priversti stovėti.

 

Kalėjime kaliniams taip pat buvo ribojamas maistas – laikui bėgant maistas vis prastėjo, prisimena Aleksandras. Jis buvo sugautas svėręs 115 kg ir per kelis mėnesius numetė 45 kg.

Nepaisant visų kankinimų, tyčiojimų ir propagandos, nelaisvėje jis tikėjosi kalinių mainų, taip pat svarbus jam buvo moralinis ginklo brolių palaikymas – jis atkalbėjo juos nuo savižudybės.​

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(68)
(6)
(62)

Komentarai ()