4 300 000 USD. Užpultas JAV karinis laivas. Pirmą kartą panaudota SM-6  ()

Amerikiečių laivas USS „Carney“ pirmą kartą istorijoje panaudojo priešlėktuvinę raketą SM-6 prieš priešlaivinę balistinę raketą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pentagonas pirmą kartą žurnalistams patvirtino priešlėktuvinės raketos SM-6 panaudojimą ginantis nuo Jemeno husių atakos Raudonojoje jūroje. Apie tai praneša „The War Zone“.

Vykdydamas civilinės teisės apsaugos kampaniją Raudonojoje jūroje ir Adeno įlankoje, amerikiečių laivas USS „Carney“ pirmą kartą kovose panaudojo priešlėktuvinę raketą SM-6. Žurnalistų teigimu, tai gali būti pirmasis amunicijos panaudojimas kovinėmis sąlygomis.

SM-6 pasižymi unikaliomis savybėmis, kurios gali numušti balistines raketas paskutinėje skrydžio fazėje, o tai gali būti šios konkrečios amunicijos naudojimo priežastis. Pažymima, kad SM-6 buvo panaudota priešlaivinei balistinei raketai numušti.

USS „Carney“ įgula Raudonojoje jūroje veikia nuo karo Izraelyje pradžios spalio 7 d. Laivas jau perėmė mažiausiai 38 husių dronus.

Anksčiau JAV centrinė vadovybė patvirtino tik raketos SM-2 – mažiau sudėtingos ir pigesnės priešlėktuvinės raketos – naudojimą. Raketa SM-6 yra dviejų versijų: I blokas ir IA blokas, kurios gali būti naudojamos prieš įvairius oro, žemės ir paviršiaus taikinius. Taip pat šiuo metu kuriamas IB blokas, kuris turės daugiau galimybių kovoti su hipergarsinėmis grėsmėmis.

 

Raketos SM-6 taikinio perėmimas vyksta dėl AMRAAM raketos valdymo terminalo ir elektronikos bei pusiau aktyvios nukreipimo radaro galvutės. Tai leidžia perimti įvairias grėsmes. Vienos SM-6 raketos kaina yra apie 4,2–4,3 milijono dolerių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(134)
(6)
(128)

Komentarai ()