[ŽT] Savo mirtimi nemirs. Putino laukia žiauresnis finalas  (1)

Putinas nėra amžinas, bet kaip jo era baigsis?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pasmerktas pašalinimui iš valdžios ar net fiziniam likvidavimui, mano istorikas Aleksandras Alferovas.

„Aš tiesiog įsitikinęs, kad jis bus pašalintas. Visa Rusijos sistema pastatyta ant to, kad yra lyderis-šeimininkas ir jis pradeda tai jausti, o tai trukdo elitui. Paanalizuokime, kuris iš Rusijos vadovų mirė sava mirtimi: Nikolajus II buvo nušautas, Leninas mirė dėl neurosifilio ir pasikėsinimo į jo gyvybę, Stalinas, patyręs insultą, parkrito savo kabinete ir Berijos įsakymu buvo pakeltas aukštyn kojomis, kad mirtų. Brežnevas mirė natūralia mirtimi. Tada Černenka ir Andropovas apsinuodijo žuvimi, kaip sakoma. Tada Gorbačiovas ir Jelcinas, kurie buvo pašalinti“, sakė istorikas.

Alferovas mano, kad Putinas peržengė ribą ir Rusijos elitui jau reikia kito lyderio.

 

„Jie iš esmės buvo pašalinti iš verslo, jiems taikomos sankcijos. Dabar jie iš naftos ir dujų gali užsidirbti tik vidaus rinkoje. Rusijos verslininkai supranta, kad jų uždarbis pririštas prie šeimininko stalo trupinių. Mes nežinome, ar Putinas bus nužudytas, ar pašalintas kaip Chruščiovas ar Jelcinas. Bet greičiausiai Putinas nemirs sava mirtimi“, – teigia istorikas.

(130)
(4)
(126)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: