Ar jie pasirodys Ukrainoje. „Didžiulis šansas gauti legendinį prancūzų žvėrį“  ()

Jau daugelį mėnesių Kyjivas garsiai kreipiasi į sąjungininkus dėl sraigtasparnių ir naikintuvų, kurie padėtų plėsti Ukrainos oro pajėgas. Didėja tikimybė, kad prie F-16 prisijungs prancūziškas „Dassault Mirage 2000D“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Galimo prancūzų naikintuvų perdavimo Ukrainai tema pastarosiomis savaitėmis neabejotinai sukėlė karštesnių diskusijų. Ukrainiečių viltis, be kita ko, sužadino Prancūzijos gynybos komiteto pirmininkas, kuris vizito JK metu pareiškė, kad Prancūzija neatmeta galimybės suteikti savo kovinių lėktuvų Ukrainai.

Dabar „Forbes“ paskelbė straipsnį, kuriame teigiama, kad sandoris iš tikrųjų įmanomas. Tik klausimas, kokia prancūzų naikintuvų versija būtų panaudota prieš rusus?

„Mirage 2000D“ – Ukrainai?

„Forbes“ taip pat cituoja Ukrainos oro pajėgų vado žodžius. Mykola Oleščiukas tiesiai pareiškė, kad „gali būti, kad bombonešių Su-24M kovinės galimybės bus sustiprintos „Mirage 2000D“.

Prancūzų žiniasklaidos teigimu, „Mirage 2000D“ bus viena iš temų, kurios bus aptartos per Prancūzijos ir Ukrainos prezidentų susitikimą.

Oleščiuko žodžiai ir prancūzų spaudos pranešimai yra labai svarbūs, nes anksčiau buvo spėliojama apie „Mirage 2000“, o ne apie „Mirage 2000D“. Tai svarbus skirtumas.

„Mirage 2000D“ yra dvivietis prancūziško naikintuvo „Mirage 2000N“ atakos versija, sukurta 1990-aisiais. Jame, be kita ko, yra papildomas „Antilope-5“ radaras, skirtas reljefo stebėjimui, naktinio matymo funkcija ir elektroninio karo sistema „Sabre“.

 

Tai, kad „Mirage 2000D“ yra lėktuvas, galintis gabenti daugybę ginklų, taip pat gali turėti lemiamos reikšmės Paryžiaus ir Kyjivo derybose. Jis ginkluotas AASM ir GBU bombomis bei sparnuotomis raketomis SCALP-EG, kurias Ukraina reguliariai gauna iš Prancūzijos.

Jie idealiai papildytų ne tik minėtus bombonešius Su-24M, bet ir naikintuvus F-16, kurie po kelių savaičių pradės atvykti į Ukrainą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(71)
(3)
(68)

Komentarai ()