Iš Rusijai skirto „Mistral“ laivo dingo brangi įranga  (0)

Iš Prancūzijos Sen Nazaro uoste prišvartuoto „Mistral“ tipo desantinio laivo „Vladivostok“ dingo brangi įranga.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip pranešė penktadienį laikraštis „Point“, kietųjų diskų, kuriuos „Vladivostok“ kompiuteriuose sumontavo bendrovė „Thales“, dingimas buvo pastebėtas lapkričio 25-ąją.

Reno miesto policijos tyrimo duomenimis, įsilaužimo pėdsakų nerasta. Neįtariami ir į laivą patenkantys Rusijos jūreiviai. „Mes neįtariame rusų“, - cituoja leidinys neįvardyta šaltinį Prancūzijos gynybos ministerijoje.

2011 metais Prancūzija sutiko už 1,2 mlrd. eurų pastatyti Rusijai du „Mistral“ tipo desantinius laivus. Sutartyje buvo numatyta, kad pirmasis karo laivas „Vladivostok“ bus pristatytas 2014 metų spalį ar lapkritį, o kitas - „Sevastopol“ - 2015-aisiais.

Tačiau Eliziejaus rūmai pranešė, kad dėl neramumų Ukrainos rytuose „Mistral“ karo laivai Rusijai gali būti nepristatyti.

Vėliau Prancūzijos prezidentas Francois Hollande'as pareiškė, kad pirmąjį laivą „Vladivostok“ perduos tik tuo atveju, jeigu Ukrainos konflikte bus sudaryta tvirta paliaubų sutartis ir rastas politinis sprendimas.

Rusijos vadovybė lapkričio 14-ąją pareiškė, kad Maskva „Mistral“ laivo „Vladivostok“ lauks iki lapkričio pabaigos, o jei Paryžius nevykdys įsipareigojimų, Prancūzijai grės teisminės procedūros.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(16)
(3)
(13)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: