Sukurtas impulsinis elektromagnetinis ginklas (Video)  (0)

Ginkluotė, tikslingai ir tiksliai veikianti elektroniką, JAV kariuomenės ginkluotėje turėtų atsirasti iki 2016 m. galo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV KOP tyrimų laboratorija (AFRL) baigė kurti impulsinį elektromagnetinį ginklą, kuris bus naudojamas tiksliam priešininko elektronikos gadinimui. Kaip praneša The Motley Fool, naujojo ginklo pagrindu tapo įrenginys CHAMP, kurio vystymu antroje 2000-ųjų pusėje užsiėmė aviacijos kūrimo koncernas Boeing. Naujajame projekte taip pat dalyvauja amerikiečių kompanijos Raytheon ir Lockheed Martin.

Ginklas iš esmės yra galingas magnetronas, spinduliuojantis mikrobangas. Pagal poveikio elektronikai stiprumą jis prilygsta atominiam sprogimui, tačiau kitaip nei pastarasis, elektroniką sugadina lokaliai. Pavyzdžiui, AFRL sukurtu impulsiniu elektromagnetiniu ginklu bus galima nutraukti elektros prietaisų veikimą užstatyto kvartalo konkrečiame name. Kaip patikslino Flightglobal, 2015 gegužės viduryje JAV KOP naujojo ginklo nešėjomis pasirinko „oras - žemė“ tipo raketas AGM-158 JASSM-ER.


Sparnuotosios raketos JASSM-ER naudojamos naudojamos bombonešių B-52 Stratofortress ir B-2 Spirit, naikintuvų F-16 Fighting Falcon, F/A-18E/F Super Hornet, F-15 Strike Eagle ir F-35 Lightning II ginkluotėje. Jos gali išvystyti 1000 km/h greitį ir pasiekti priešininko objektus, esančius už 980 km nuo paleidimo taško. Raketose yra inercinė taikymosi sistema, koreguojama pagal GPS duomenis, infraraudonųjų spindulių savaiminio taikymosi galvutę ir reljefometriją.

CHAMP pirmą kartą išbandytas 2012 metais. Ginklas buvo sumontuotas sparnuotoje raketoje AGM-86, paleistoje virš Jutos valstijoje esančio poligono. Praskrisdama virš numatytų namų, ginklas ne tik nutraukė elektros tiekimą jame, bet ir sugadino keliasdešimt kompiuterių viename namo kambaryje. Iš viso vienu skrydžiu elektros tiekimas buvo tikslingai nutrauktas septyniuose namuose. Kitos CHAMP smulkmenos kol kas nežinomos. Pagal JAV Kongreso reikalavimus, KOP privalo naująjį elektromagnetinį ginklą priimti į ginkluotę iki 2016 metų pabaigos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Input.lt
Input.lt
(44)
(0)
(44)

Komentarai (0)