KLDR paleido balistinę raketą  (5)

Šiaurės Korėja išbandė balistinę raketą, praneša Reuters, remdamasi Pietų Korėjos Gynybos ministerija.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Palydovą Kwangmyongsong-4 nešanti raketa paleista iš Sohe kosmodromo vakarinėje šalies pakrantėje, Japonijos Okinavos prefektūros link, sekmadienį, 9:30 Seulo laiku (0030 GMT).

JAV KP Strateginio valdymo navigacinės sistemos užfiksavo paleidimą ir trajektoriją raketos, 0129 GMT praskriejusios virš Pietų jūros, pareiškė žinybos atstovai.

Japonijos vyriausybė pranešė, kad raketos fragmentai nukrito netoli nuo Korėjos pusiasalio, Geltonosios ir Rytų Kinijos jūrų akvatorijose ir už dviejų kilometrų į pietus nuo Japonijos Ramiajame vandenyne už zonos, apie kurią anksčiau pranešė KLDR, ribų.

Pietų Korėja, Japonija ir JAV paprašė surengti skubų JTO Saugumo tarybos posėdį. Reuters šaltinis diplomatinėje aplinkoje pranešė, kad susitikimas gali įvykti vasario 7 dieną 18:00 Lietuvos laiku.

KLDR veiksmai pažeidžia keletą JTO Saugumo tarybos rezoliucijų, numatančių sankcijas Pchenjanui už balistinių raketų bandymus.

Iš pradžių pranešta, kad KLDR nuo vasario 8 iki 25 dienos paleis stebėjimo palydovą, tačiau kaimyninių šalių Japonijos ir Pietų Korėjos valdžia netrukus pranešė, kad iš tiesų Pchenjanas ruošiasi raketos bandymams.

Vėliau Tokijas ir Seulas pareiškė, kad paleidimo data perkeliama į vasario 7 – 14 d. periodą. Reuters šaltiniai kalbėjo apie planus raketą paleisti vasario 8 dieną – kai JAV vyks Superbowl.

Sausį Pchanjanas pareiškė apie sėkmingą vandenilinės bombos išbandymą. Kitos šalys nepatvirtino, kad KLDR turi tokį ginklą, o CNN šaltinis JAV vyriausybėje pavadino Šiaurės Korėjos bandymus nesėkmingais.


Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(7)
(8)
(-1)

Komentarai (5)