[Žinios trumpai] Estija gynybai skirs daugiau nei 2,5% BVP - tarp pirkinių ir oro gynybos sistema, panaši į tokią, kokią užsisakė Lietuva  (3)

Estija patvirtino 476 mln. eurų ginklų pirkimui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Toks sprendimas priimtas Rusijai įsiveržus į Ukrainą, kuri tapo katalizatoriumi kitoms Rytų Europos valstybėms, siekiant sustiprinti savo oro gynybos pajėgumus. Estija siekia įsigyti sistemas ne vėliau kaip iki 2025 m.

Papildomos lėšos padidins šalies „išlaidas gynybai daugiau nei 2,5% šalies BVP“, sakoma Gynybos ministerijos kovo 24 d. pranešime. NATO siekia, kad jos narės gynybai skirtų bent 2% savo bendrojo vidaus produkto.

Spalio mėnesį Estijos gynybos ministras Kalle Laanet sakė „Defense News“, kad jo šalis planuoja įsigyti trumpo ir vidutinio nuotolio oro gynybos sistemą, panašią į Norvegijos pažangiąją raketų sistemą „Advanced Surface to Air“, kurią Lietuva jau užsakė iš „Kongsberg Defense & Aerospace“.

„Šį projektą norėtume pradėti bendradarbiaudami su JAV“, – sakė ministras.

 

Ministerija skaičiuoja, kad įsigijimo vertė sieks apie 350 mln. eurų. Ministerijos teigimu, be oro gynybos pajėgumų, lėšos taip pat leis Estijai sustiprinti „prieštankines, netiesioginės ugnies, situacijos suvokimo“ ir priimančiosios šalies paramos pajėgumus.

Kiti įsigijimo planai apima daugkartines raketų sistemas, pakrantės raketų gynybos sistemas ir nepilotuojamas bei kibernetinės gynybos sistemas, sakė Laanetas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(12)
(0)
(12)

Komentarai (3)